Όχι άλλος νεκρός με ευθύνη της κυβέρνησης – Αγώνας σε κάθε γειτονιά

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δευτέρα 6/12 18:00 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, Προπύλαια

Με τους νεκρούς από την αρχή της πανδημίας να έχουν ξεπεράσει τους 18.000 και τα κρούσματα καθημερινά να φτάνουν τις 7.000, ο άθλιος και επικίνδυνος Μητσοτάκης ανακοίνωσε «χαράτσι» 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60. Για να τερματίσει την αθλιότητα είπε ότι τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν στην ενίσχυση του συστήματος υγείας. Κάθε μέρα αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνοι εγκληματίες είναι όταν ανακοινώνουν τέτοια αφαίμαξη δήθεν για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Την ίδια στιγμή ταΐζουν με πακτωλούς χρημάτων την αστυνομία καναλάρχες, κλινικάρχες και λοιπούς «ημέτερους» ενώ τα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση.

Η κυβέρνηση πετάει ξανά το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, αυτή τη φορά στους ανεμβολίαστους. Στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κουνάνε το δάχτυλο στη κοινωνία, αυτοί που διαχειρίστηκαν την πανδημία με τον πιο εγκληματικό τρόπο, ρημάζουν τόσα χρόνια το εθνικό σύστημα υγείας και σπέρνουν την σύγχυση γύρω από την πανδημία με την ανικανότητα τους και τον παραλογισμό τους. Με πρόσχημα τον εμβολιασμό, φέρνουν από την πίσω πόρτα τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ξεπουλήσουν ότι έχει απομείνει από την Δημόσια υγεία, να ωθήσουν όλη την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Να μην τον αφήσουμε στα χέρια της κυβέρνησης και των καπιταλιστών, που δεν μπορούν να τον διασφαλίσουν.

Παράλληλα, οι τιμές φτάνουν στα ύψη και οι μισθοί παραμένουν στα τάρταρα. Ενδεικτικά η βενζίνη έχει ακριβύνει κατά 20% και το ρεύμα σχεδόν 100 ενώ τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας. Το μόνο που έχει κάνει ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του είναι να υποσχεθεί μια αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εργαζόμενους. Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, η κοινωνία θα βυθίζεται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Όποιος θα επιλέγει να αντισταθεί θα απειλείται από τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ. Η αποθέωση του δόγματος «νόμος και τάξη» και η ασύστολη ενίσχυση της αστυνομίας είναι που ευθύνεται για τους τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς από την αστυνομία καταλήγοντας σε εν ψυχρώ εκτελέσεις. Στις 6/12 του 2008 είχαμε την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπολου, τώρα έχουμε τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη.

Να μην θρηνήσουμε άλλο νεκρό με ευθύνη της κυβέρνησης! Η μεγαλειώδης νίκη των εργαζομένων της e- food και οι αγώνες των λιμενεργατών της Cosco δείχνουν ότι με την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε απέναντι στα νέα και παλιά αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά Ν/Σ. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση στα σωματεία σε κάθε χώρο εργασίας και σε επιτροπές αγώνα όπου δεν υπάρχουν σωματεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση!

  •  Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  •  Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα. -Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη
  •  Έξω ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ από τις γειτονιές
  •  Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια
  •  Όλοι στη διαδήλωση Δευτέρα 6/12 18:00, Προπύλαια

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

[email protected]