Αγώνας σε κάθε γειτονιά ενάντια στη φτώχεια και την αστυνομοκρατία

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες διαδηλωτές της 17/11/20 και 6/12/20

Κάτω η επικίνδυνη και εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Αθήνα, Πλατεία Καλογήρων, ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11 11:30

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πάτρα, Πλατεία Όλγας, ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11, 11:30

Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα βιώνουμε μια όλο και πιο ασφυκτική κατάσταση. Η ακρίβεια καλπάζει, οι μισθοί παραμένουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα, ενώ η οικονομία όλο και χειροτερεύει δημιουργώντας μια ζοφερή κατάσταση. Παράλληλα, η πανδημία επελαύνει με 17.000 νεκρούς από το ξεκίνημα της και 7.000 κρούσματα καθημερινά.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Το 2020 η μόνη απάντηση που έδωσε ήταν τα καταστροφικά για την οικονομία λοκντάουν και οι χουντοαπαγορεύσεις. Ξεκινώντας με την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, προχώρησε σε μια σειρά αντεργατικών μέτρων και κατέληξε σε ένα όργιο καταστολής απέναντι σε όποιον ξεσηκώνεται απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Για να προλάβει οποιαδήποτε αντίδραση ενισχύει ασύστολα την αστυνομία ενώ για τη δημόσια υγεία δεν δίνει ούτε δεκάρα. Αποκορύφωμα ήταν η απαγόρευση των  συγκεντρώσεων μνήμης και αγώνα για το Πολυτεχνείο και τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στις συγκεκριμένες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έδωσε ρέστα», εξαπολύοντας ένα άγριο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής, χτυπώντας τις συγκεντρώσεις με πρωτοφανή αγριότητα και βία και συλλαμβάνοντας διαδηλωτές στο σωρό. Το επιστέγασμα είναι οι διώξεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος των διαδηλωτών. Η κυβέρνηση θέλει να οικοδομήσει ένα κλίμα τρόμου και αστυνομοκρατίας απέναντι σε όποιον τολμάει να αγωνίζεται και να αντιστέκεται.

Η μόνη λύση απέναντι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση που μας απειλεί είναι η οργάνωση μας και οι αγώνες μας. Απέναντι στο μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που θέλει να χτίσει ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, που ποινικοποιεί τους αγώνες, απαγορεύει τις απεργίες και εξοντώνει μέσω των δικαστηρίων και των προστίμων πρέπει να οργανωθούμε και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Με διαδηλώσεις τις ημέρες των δικών να αναπτύξουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης με στόχο να πέσουν στο κενό όλες οι κατηγορίες, να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγωνιστές και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Μέσα από λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση στα σωματεία σε κάθε χώρο εργασίας και σε επιτροπές αγώνα όπου δεν υπάρχουν σωματεία να βάλουμε φρένο στο κλίμα αστυνομοκρατίας που θέλει να στήσει η κυβέρνηση. Ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε από αυτή την επικίνδυνη και εγκληματική κυβέρνηση είναι να τη διώξουμε!

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές. Να διαγραφούν τα πρόστιμα
  • Να υπερασπιστούμε μαχητικά το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία, την πολιτική δράση
  • Καλούμε όλους τους κατοίκους της Δάφνης σε λαϊκή συνέλευση

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

[email protected]

 

 

Το κάλεσμα από την Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις:

https://mazistonagona.blogspot.com/2021/11/2711-1130.html