Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων της δημοτικής αρχής Μπέου

Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων της δημοτικής αρχής Μπέου

Να αθωωθούν οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον 12 πρώην δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Βόλου (2014-2019) μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής Μπέου και η δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 12/11/2021 είναι πραγματική πρόκληση για τα στοιχειώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα.

Οι 12 διώκονται για την πολιτική τους τοποθέτηση και την κριτική που άσκησαν  απέναντι στη δημοτική αρχή του Α. Μπέου, όταν η τελευταία προσπάθησε να επιβάλλει το κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου) με διαδικασίες εξπρές και επιστρατεύοντας ασφαλίτες και μπράβους τον Αύγουστο του 2018. Αποκορύφωμα της μεθόδευσης ήταν η εισβολή ΜΑΤ μέσα στο Δημαρχείο Βόλου με σκοπό τη σύλληψη του τότε δημοτικού συμβούλου Νίκου Κανελλή και ενώ το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε!

Εικόνες ντροπής από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου έχουν κάνει το γύρο της χώρας πάρα πολλές φορές από το 2014 που ανέλαβε η παράταξη Μπέου. Χυδαιότητες, σεξιστικές προσβολές εναντίον γυναικών, ευθείες απειλές, πεζοδρομιακές και χρυσαυγίτικες πρακτικές και μια βιομηχανία μηνύσεων έχει στηθεί ενάντια σε πολίτες, πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους που ασκούν κριτική.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους 12 διωκόμενους δημοτικούς συμβούλους και απαιτούμε την αθώωσή τους.

 

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης