Αθωώθηκαν οι σύντροφοι Β. Κιτσώνης και Γ. Φουφουδάκης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7,5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ Β.ΚΙΤΣΩΝΗΣ ΚΑΙ Γ.ΦΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ

Στις 27/4/2014 και εν μέσω προεκλογικής καμπάνιας, δύο αστυνομικοί της ασφάλειας επιτέθηκαν στον αγωνιστή Βαγγέλη Κιτσώνη, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων με βαρύτατες  κατηγορίες για απρόκλητη επίθεση σε αστυνομικούς, ξυλοδαρμό, ακόμα και κλοπή σε βάρος δύο αστυνομικών! Για να τα στηρίξουν όλα αυτά ανακάλυψαν και συνεργό έπειτα από «εσωτερικό έλεγχο της ασφάλειας» στο πρόσωπο του συν/φου Γιάννη Φουφουδάκη που δεν ήταν ποτέ στα Χανιά.  

Έπειτα ανέλαβε την υπόθεση η «δικαιοσύνη» στήνοντας μια δίκη που κράτησε, λόγω διαρκών και αδικαιολόγητων αναβολών συνολικά 7,5 χρόνια  βασισμένη μόνο στα χυδαία ψέματα και φαντασιώσεις δύο αστυνομικών. Η πρωτόδικη απόφαση πάρθηκε στις 16/10/2019 και ήταν εξίσου χυδαία με τις φαντασιώσεις, τις αντιφατικές και κατασκευασμένες μέσα στην ασφάλεια Χανίων «καταθέσεις» των αστυνομικών (αντίστασης κατά της αρχής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της κλοπής, του ξυλοφαρμού των αστυνομικών κ.α.).

Στην έφεση που εκδικάστηκε στις 12/10/2021, η έδρα παρά την σκληρή στάση της (δεν δίστασε να εμποδίσει την κατάθεση του Σωφρόνη Παπαδόπουλου καλώντας μάλιστα, και την αστυνομία να τον απομακρύνει  από το έδρανο κατάθεσης) αναγκάστηκε να αθωώσει τους δύο συντρόφους.  

Η κατάθεση του ενός  αστυνομικού ήταν ακόμα πιο ψευδής  από την πρωτόδικη κατάθεση  και γεμάτη αντιφάσεις που τελικά καταντούσαν ιλαροτραγικές. Δεν δίστασε να μας παραμυθιάσει παίζοντας με την νοημοσύνη όλων και καταθέτοντας ότι δεν διεξάγονταν  εκλογές εκείνη  την περίοδο και ότι  η ΟΚΔΕ είχε κατέβει με δύο πούλμαν στον Ομαλό για «ασκήσεις»  και ότι αναγκάστηκε να επέμβει σε δολιοφθορές που έκανε ο σ. Κιτσώνης στο κτήριο του ΟΤΕ που είναι δημόσιος (!)  και έπρεπε να επέμβει αυτεπάγγελτα.  Πάλι καλά που η έδρα τον διέκοψε και δεν άφησε να ολοκληρώσει το ταλέντο του στην παντομίμα. Όσο για τον σ. Φουφουδάκη ο  αστυνομικός που  ισχυρίστηκε ότι είχε γίνει η κλοπή δεν ήρθε να καταθέσει και ο παραπάνω μυθομανής  κατάθεσε  «δεν το είδε ποτέ αφού τον απασχολούσε ο  Κιτσώνης».

Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης με χαλκευμένες κατηγορίες οδήγησε τους συντρόφους σε ένα δικαστικό «αγώνα» που κράτησε 7,5 χρόνια. Είναι το ίδιο κράτος που ενισχύθηκε από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, σε μια προσπάθεια να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε αντίσταση.

Η ΟΚΔΕ ευχαριστεί όλες τις πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης  που εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ευχαριστούμε τους συντρόφους όλων των οργανώσεων της άκρας αριστεράς όπως και συνδικαλιστές από κοινωνικές οργανώσεις και συνδικάτα και ιδιαίτερα τον σύντροφο Φώτη Μπιχάκη και την δικηγόρο Μερόπη Βαγιωνάκη που ήρθαν κατευθείαν στην ασφάλεια Χανίων και όλα αυτά τα χρόνια υπερασπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τους δυο συντρόφους. Επίσης δεν θα ξεχάσουμε τον αναρχικό σύντροφο Βαρδή Τσουρή που αν και βαριά άρρωστος ήρθε στα δικαστήρια των Χανίων να συμπαρασταθεί στη δίκη των συντρόφων μας στις 31/3/2017 και έφυγε από την ζωή λίγους μήνες μετά στις 4/5/17. 

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ