Ανταπόκριση από αντιφασιστική διαδήλωση στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Τρεις φορές τις τελευταίες μέρες στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, φασιστική ομάδα μαθητών συνεπικουρούμενη από «εξωσχολικούς» χρυσαυγίτες επιτέθηκε σε φοιτητές/φοιτήτριες της αριστεράς. Αρχικά επειδή μοίραζαν προκηρύξεις στους μαθητές ενάντια στην ελάχιστη βάση 10 και μετέπειτα σε δύο αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το σχολείο. Στην τελευταία, 28/9, μέσα από το προαύλιο του σχολείου από τους φασίστες χουλιγκάνους (εκπαιδευμένους στους οπαδικούς συνδέσμους/φυτώρια ακροδεξιών, από τα τσιράκια των μεγαλοεπιχειρηματιών/παραγόντων) εκτοξεύτηκαν πέτρες, ξύλα, κροτίδες και μολότωφ. Αυτή η συμμορία δεν δίστασε να χτυπήσει εντός του σχολείου και δύο μαθήτριες που καταφέρθηκαν ενάντιά τους και κατέληξαν στο νοσοκομείο!

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και η αστυνομία τους, παρακολουθούσαν τη δράση των φασιστών εφαρμόζοντας την θεωρία των δύο άκρων, κακοί ακροδεξιοί από μέσα-κακοί κομμουνιστές από έξω. Ο σύλλογος διδασκόντων δεν επενέβη ούτε αυτός, με κατάληξη να κλείσει το σχολείο και να γυρίσει σε τηλεκπαίδευση για να μην το καθαρίσουν από τους μαθητές νεοναζί. Η ίδια η κυβέρνηση ενώ αυτοδιαφημίζεται ως αυτή που  καταδίκασε την Χ.Α., την ίδια ώρα τους απελευθερώνει στα μουλωχτά και τους προστατεύει με την αστυνομία στην επανεμφάνισή τους σε γειτονιές και σχολεία.

Αυτό αναδείχτηκε και στην χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση που καλέστηκε στις 6.30μμ στην πλατεία Τερψιθέας στην Σταυρούπολη. Στις 6μμ ενώ στην πλατεία βρίσκονταν ήδη περίπου 100 μαθητές και φοιτητές και υποτίθεται πως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επόπτευαν όλη την περιοχή, ομάδα 40 φασιστών επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους προχωρώντας για πολλά μέτρα από παρακείμενο δρόμο. Η αστυνομία που ήταν δίπλα ακριβώς παρακολουθούσε απλά και επενέβη μετά από 10 λεπτά! Σε νέα επανεμφάνιση των φασιστοειδών και προσπάθεια των αντιφασιστών διαδηλωτών να τους κυνηγήσουν μπήκαν τα ΜΑΤ ανάμεσα με κρότου λάμψης ενάντια στην συγκέντρωση της πλατείας. Η προσπάθεια των φασιστικών ομάδων και της αστυνομίας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή για να απομαζικοποιήσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση, απέτυχε. Πάνω από 3 χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι με πανό φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών ομάδων, δημοτικών κινήσεων, πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς και των αναρχικών, πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της Σταυρούπολης, σκορπίζοντας κάθε αίσθημα φόβου και διατρανώνοντας την θέληση νεολαίας και εργαζομένων «τον φασισμό να τον τσακίσουν».

Η ΟΚΔΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες συναγωνιστές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αντιφασιστικό κάλεσμα  και δεσμεύεται να πρωτοστατήσει στον αγώνα για το ξερίζωμα των νεοναζιστικών συμμοριών από σχολεία και γειτονιές. Αυτοί που καλύπτονται πίσω από τις ελληνικές σημαίες -όπως και τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά τους-δεν είναι παρά τσιράκια των μεγαλοκαπιταλιστών που προσπαθούν με αντικομμουνισμό και εθνικιστικές υστερίες να συγχύσουν την νεολαία και να την αποτρέψουν από κινήματα και αγώνες για τα κοινωνικά, μορφωτικά, εργασιακά δικαιώματά της. Όλοι οι μαθητές και νεολαίοι να υψώσουμε ανάστημα στους νεοναζί τραμπούκους και να τους στείλουμε ξανά πίσω στις τρύπες τους.