Εκδικητική απόλυση συναδέλφου από την My Services

Όχι στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Κ.Μ. από την My Services

Η εργολαβική εταιρία MyServices απολύει εκδικητικά το συνάδελφο Κ.Μ., ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ από το 2018. Η απόλυση του συναδέλφου δεν είναι τυχαία. Η MyServices τον απολύει γιατί διεκδίκησε τα αυτονόητα, δηλαδή την πληρωμή των αδειών, των υπερωριών και των επιδομάτων. Όταν προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) αποδείχθηκε ότι είναι πάγια τακτική της εταιρίας η μη διακριτή καταγραφή, αιτιολογία, χρονικό προσδιορισμό των αδειών και των υπερωριών καθώς υποτίθεται ότι συμπεριλαμβάνονται στις τακτικές αποδοχές. Η εταιρία με βρώμικο τρόπο, στέλνοντας  δηλαδή εξώδικο επίτηδες σε λάθος διεύθυνση, με το οποίο καλεί τον εργαζόμενο να προσέλθει στο Σισμανόγλειο για εργασία την επόμενη, αλλιώς θα θεωρούταν οικειοθελής αποχώρηση του εργαζόμενου, τον απέλυσε.  Οι διάφοροι εργολάβοι έχουν αδράξει την ευκαιρία που τους έχουν δώσει όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και ειδικότερα η σημερινή της ΝΔ  με την μεθόδευση της πλήρους διάλυσης του Δημόσιου τομέα, με την υπο-χρηματοδότησή, σε μια ανελέητη προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του. Τα διάφορα αρπακτικά εργολάβοι αξιοποιούν πλήρως αυτή την διαλυτική κατάσταση βγάζοντας υπερκέρδη από τις ελαστικές και επισφαλείς συνθήκες εργασίας που επιβάλουν στους εργαζόμενους τους.

Η MyServices έχει καταγγελθεί πολλάκις από συναδέλφους στη φύλαξη και τον καθαρισμό. Της έχουν καταλογιστεί πολλά πρόστιμα από το Σ.ΕΠ.Ε., ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ και είναι άγνωστο πόσες υποθέσεις έφτασαν στον εισαγγελέα. Πάγια τακτική της είναι η υπεξαίρεση ποσών από το μηνιαίο μισθό των εργαζομένων, η μη καταβολή επιδομάτων αδείας και υπερωριών και η μη χορήγηση ημερών άδειας, παρά μόνο αν δεχτεί ο υπάλληλος να είναι άνευ αποδοχών.

 Με την ψήφιση του αντιδραστικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, η κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθέτησε αυτήν ακριβώς την κατάσταση. Ο μόνος δρόμος για να την αντιστρέψουμε είναι η οργάνωση και ο αγώνας. Ο αγώνας για την δικαίωση του συναδέλφου, τον οποίο η MyServices εξωθεί στην εξόντωση μέσω της απόλυσής του, δείχνει το δρόμο για να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική τρομοκρατία και ο δεσποτισμός, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση που θέλουν να επιβάλουν οι εργοδότες και η κυβέρνηση.

  • Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Κ.Μ.
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
  • Σταθερές σχέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα για όλους

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com