Εμβολιασμοί: Καρότο και μαστίγιο από την κυβέρνηση μετά το φιάσκο

Εμβολιασμοί: Καρότο και μαστίγιο από την κυβέρνηση μετά το φιάσκο

Με τους ρυθμούς των εμβολιασμών να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και την πανδημία να ανακάμπτει εν μέσω καλοκαιριού, ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του αλλάζουν το τροπάρι για τους εμβολιασμούς. Με ανακοινώσεις των υπουργών υγείας και ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι απειλούνται με απολύσεις και βαριά πρόστιμα. Ενώ μέχρι πρότινος διακήρυτταν την επιτυχία του εμβολιαστικού τους προγράμματος, πλέον τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα της πανδημίας με τον βούρδουλα, καθώς οι μεταλλάξεις του ιού έχουν έρθει και στη χώρα, ενώ ο στόχος του «τείχους ανοσίας» όλο και απομακρύνεται.

Από την αρχή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχώς αποτυγχάνει να την διαχειριστεί, παίζοντας την ζωή των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας στα ζάρια. Ξεκινώντας από τα καταστροφικά για την οικονομία lockdown και τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις με πρόσχημα την πανδημία, προχωράει σε ένα ακόμα ιστορικό χαμηλό, απειλώντας ουσιαστικά με εξόντωση μέσω της απόλυσης, όποιον δεν κάνει το εμβόλιο. Αποποιείται συνεχώς των ευθηνών της στη διαχείριση της πανδημίας, ενοχοποιώντας την κοινωνία και μετακυλώντας την αποτυχία της στην ατομική ευθύνη του καθενός. Οι καθημερινές εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ, η αθρόα έλευση τουριστών χωρίς κανέναν έλεγχο και τεστ και η λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας δεν είναι ατομική ευθύνη. Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης , η οποία συνειδητά σπέρνει την σύγχυση ως προς την πανδημία για να κρύψει την αποτυχία της και να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε τα αφεντικά να μην χάσουν ούτε το ελάχιστο από τα κέρδη τους.

Ούτε η δωροδοκία των νέων, ούτε η καταδίκη στην πείνα και στην εξαθλίωση είναι η λύση. Στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, έχει ξεδιπλωθεί πλήρως το σχέδιο της για την κοινωνία. Συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους, φαγοπότι για τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους που κυβερνούν  και τους ημέτερους. Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία και την οικονομική κρίση που αυτή πυροδότησε και ενίσχυσε. Το βάρος των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας, οι χιλιάδες εργαζόμενοι- φτωχοί είναι η απόδειξη. Μόνη λύση για να σωθούμε από αυτούς είναι η οργάνωση και οι αγώνες μας. Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, για να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων