Να σταματήσουν τώρα οι επαναπροωθήσεις μεταναστών

Να σταματήσουν τώρα οι επαναπροωθήσεις μεταναστών

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Σοκάρει η καταγγελία του 27χρονου Zakaria ο οποίος συνελήφθη στις 19/4 στην Θεσσαλονίκη και μετά από 4 μέρες συνεχόμενων βασανιστηρίων μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το περιστατικό συνέβη στις 19/4 στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη όταν ο Zakaria έβγαλε τον σκύλο του βόλτα και του ζητήθηκαν τα χαρτιά διαμονής τα οποία του επέτρεπαν να παραμείνει έναν ακόμα μήνα στην χώρα. Του περνάνε χειροπέδες και οδηγείται στο τμήμα οπού του σκίζουν το έγγραφο διαμονής. Παρέμεινε για ώρες στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να του δοθεί δυνατότητα να επικοινωνήσει με κανέναν και ούτε να καλέσει δικηγόρο. Το βράδυ της ίδιας μέρας οδηγείται σε άλλο αστυνομικό τμήμα. Την επόμενη μέρα οδηγείτε μαζί με άλλους αλλοδαπούς σε νοσοκομείο ώστε να διενεργηθεί σε τεστ covid, μην γνωρίζοντάς τον λόγο.

Το μεσημέρι της άλλης μέρας, ο Zakaria μεταφέρεται με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς σε όχημα με προορισμό το άγνωστο κάτω από αποπνικτικές και απάνθρωπες συνθήκες. Αφού υπέστη ξυλοδαρμό και ύβρεις κατέληξε μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες στον Έβρο όπου τους μετέφεραν σε 11άδες, χωρίς ρούχα στο κρύο μέσω των «zodiac». Χαρακτηριστική ήταν η οδηγία του Έλληνα αστυνόμου «μεταφέρετέ τους είτε ζωντανούς είτε νεκρούς, είναι το ίδιο».

 Αυτό το περιστατικό δεν είναι τυχαίο μαζί με χιλιάδες άλλα είναι μια συνεχόμενη απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική της ΝΔ σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχει ως στόχο να ξεμπερδεύει μια και καλή με το μεταναστευτικό μην υπολογίζοντας τις ανθρώπινες ζωές. Οι επαναπροωθήσεις μεταναστών έχουν αυξηθεί, η βίαιη μεταχείριση μεταναστών δεν έχει όρια και όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα με το αντεργατικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στην βουλή που έχει ως στόχο την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Προσπαθούν να συγκαλύψουν, να φιμώσουν και να μην αφήσουν κανέναν να αντισταθεί στην βία που βιώνει δίνοντας τεράστια ποσά ενίσχυσης της αστυνομίας και του στρατού.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να παλέψει να ανατρέψει αυτήν την απάνθρωπή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους πρόσφυγες και μετανάστες και την καταστολή που προωθεί. Να χορηγηθεί άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους αιτούντες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για αξιοπρεπείς χώρους στέγασης εντός των πόλεων, με ισότιμη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ίσα δικαιώματα. Να απεμπλακούμε μια και καλή από τα σχέδια τους, να κλείσουν όλες οι βάσεις, να βγούμε από ΝΑΤΟ και ΕΕ – προτάσσοντας την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών.

  • Άμεση επιστροφή του Zakaria στην Ελλάδα. Να σταματήσουν οι βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών.
  • Άσυλο, στέγη, περίθαλψη, μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για τους πρόσφυγες. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμία «κλειστή» δομή – φυλακή προσφύγων.
  • Κατάργηση του Συμφώνου ΕΕ – Τουρκίας. Ανοιχτά σύνορα, με έγγραφα για όλους, για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.
  • Κοινοί αγώνες – Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών. Παραδειγματική τιμωρία όσων αστυνομικών χτυπάνε ή εξευτελίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι βάσεις, έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ.