Iωάννινα: Καταγγελία της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων για τραμπούκικη επίθεση μελών του ΣΒΕΔΙ σε συνάδελφο

Καταγγελία για την τραμπούκικη επίθεση μελών του ΣΒΕΔΙ ενάντια σε συνάδελφο της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων, εν ώρα εργασίας

Καταγγέλλουμε την θρασύδειλη και τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος, μέλος της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων και ένας εκ των 23 διωκόμενων της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου στις 17/11/2020, από ψευτοπαλικαράδες του «Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ)» και μελών της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης (ΕΣΕ) Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, στις 28/4, επτά θρασύδειλοι, μέλη του ΣΒΕΔΙ και της ΕΣΕ επιτέθηκαν στον συνάδελφο (2 φορές), εν ώρα εργασίας και ξεκίνησαν να τον απειλούν και να τον τραμπουκίζουν, επικαλούμενοι ως αυτόκλητοι Μεσσίες ότι «δεν είναι μέλος στο… σωματείο βάσης»! Την δεύτερη φόρα, μάλιστα, εμφανίστηκαν με ακόμα πιο επιθετικές διαθέσεις και άρχισαν, με ύφος και λεξιλόγιο του δρόμου, να συκοφαντούν την Αντεπίθεση των Εργαζομένων, την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και προσωπικά τον εργαζόμενο. Δεν δίστασαν να απειλήσουν τη σωματική του ακεραιότητα, λέγοντας «θα πέσουν φάπες και θα φάτε ξύλο», αν συνεχίσει να εκφέρει την πολιτική του άποψη!

Η συγκεκριμένη επίθεση καταδεικνύει τον ρόλο αυτού του «χώρου» στο συνδικαλιστικό κίνημα τουλάχιστον των Ιωαννίνων: Είναι μάλλον μια παρέα τραμπούκων, που νομίζει ότι μπορεί να λειτουργεί σαν νταβατζής των διανομέων και των εργαζομένων. Φαίνεται ότι απειλούν με ξυλοδαρμό όποιον έχει διαφορετική άποψη. Η στάση τους δυστυχώς δεν είναι τυχαία, ούτε αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Και άλλοι «ελευθεριακοί», στα Ιωάννινα και αλλού, για να διατηρήσουν ό,τι θεωρούν ως δικά τους «τσιφλίκια», έχουν πρωταγωνιστήσει ουκ ολίγες φορές σε περιστατικά τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών. Εκεί οδηγεί η υιοθέτηση απολίτικων, αντιδραστικών λογικών, που σε τελική ανάλυση ταυτίζονται με την κυβερνητική και νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα, του «έξω κόμματα και παρατάξεις».

Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: Δεν θα πάρουμε άδεια από κανέναν “ελευθεριακό – έξω τα κόμματα” αναρχοπατέρα, για να παρέμβουμε στους συναδέλφους μας και να εκφέρουμε την πολιτική μας άποψη, ούτε θα ενδώσουμε σε εκβιασμούς και απειλές. Η στάση μελών του ΣΒΕΔΙ και της ΕΣΕ να απειλούν εν ώρα εργασίας και μάλιστα αγωνιστές που έχουν ξυλοκοπηθεί, συλληφθεί και έχουν φορτωθεί με ανυπόστατες κατηγορίες και εξοντωτικά πρόστιμα, είναι τουλάχιστον θλιβερή και άθλια.

Οι πρακτικές σαν και αυτές των ψευτοπαλικαράδων αεριωθούμενων νταβατζήδων του εργατικού κινήματος του ΣΒΕΔΙ και της ΕΣΕ δεν έχουν καμία θέση στο εργατικό κίνημα και πρέπει να απομονωθούν από όλους τους συναδέλφους. Όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε τις εκφυλιστικές για το κίνημα συμπεριφορές και να υπερασπιστούμε με σθένος την εργατική δημοκρατία.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ