Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Διαδηλώνουμε μαζικά, Τετάρτη 17/3, Σύνταγμα, 18:30. Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

Διαδηλώνουμε μαζικά, Τετάρτη 17/3, Σύνταγμα, 18:30

Ένας χρόνος έκλεισε από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας. Μια πανδημία που εντέλει ανέδειξε την αποτυχημένη και εγκληματική στάση και επιλογές της κυβέρνησης αλλά και την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης. Μια πανδημία που κατέρριψε τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα περί ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αυτορρύθμισης της αγοράς, καθώς οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν τέτοιες πολιτικές έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων θυμάτων της πανδημίας.

Η κυβέρνηση εξαρχής αγνόησε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, αρχικά ελπίζοντας ότι η πανδημία θα είναι βραχύβια και έπειτα βασίστηκε στον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο οποίος έχει μετατραπεί σε φιάσκο, με τις ευθύνες των φαρμακευτικών πολυεθνικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, επί έναν χρόνο αντιμετωπίζουν εκτός από την πανδημία και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος. Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ. Τα Νοσοκομεία εμφανίζουν στο τέλος του 2020 ληξιπρόθεσμες οφειλές 1 δις ευρώ. Οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται φέτος κατά 572 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι παρόλο που η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης του εξοπλισμού και των υποδομών. Η όποια προσπάθεια αναβάθμισης στηρίζεται σε δωρεές – ελεημοσύνες «καλοθελητών» επιχειρηματιών που γίνονται λόγω πανδημίας. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όρια της κατάρρευσης, με τις διαθέσιμες ΜΕΘ πανελλαδικά να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πατώντας στον υγειονομικό Αρμαγεδώνα που προκάλεσε με τις εγκληματικές πολιτικές της, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να τσακίσει και κάθε εργασιακή σχέση, οποιαδήποτε έννοια εργατικού δικαίου. Οι εργαζόμενοι καλούμαστε είτε να ρισκάρουμε τις ζωές μας σε επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, είτε να ζήσουμε στην ανασφάλεια και τον φόβο των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της ανεργίας και την απομόνωση της τηλεργασίας.

Για να κρύψει την ανικανότητα της, η κυβέρνηση της ΝΔ χρειάζεται τους πραιτοριανούς της. Το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει ένα όργιο καταστολής για να επιβάλει τα χουντικής έμπνευσης μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, με τις συμμορίες των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ να τραμπουκίζουν νέους και οικογένειες που κυκλοφορούσαν απλά στην γειτονιά τους. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι η αστυνομική κτηνωδία στη Ν. Σμύρνη, με τους συμμορίτες της ΔΡΑΣΗ να ξυλοκοπούν νεαρό ο οποίος απλά καθόταν στην πλατεία και τις δολοφονικές επιθέσεις μετά την πορεία της Τρίτης 9/3 σε τυχαίους περαστικούς.

Η κυβέρνηση της φτώχεια και της βίας και οι πραιτοριανοί της πήραν μια γερή απάντηση από σύσσωμο το λαό της Ν.Σμύρνης. Διαδήλωση τεράστια, με κόσμο όλων των ηλικιών, αλλά και μαχητική, δίνοντας μάθημα –το πρώτο εδώ και καιρό– μαζικής αυτοάμυνας ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων και διαδηλώσεων! Για να επιβάλλουν αυτήν την αποπνικτική κατάσταση που ετοιμάζουν για τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση και στο θάνατο, το μόνο που τους απομένει είναι τα γκλοπ της αστυνομίας. Για να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, το μόνο που μας μένει είναι η οργάνωση και οι αγώνες μας.

  • Κάτω τα καταστροφικά λόκνταουν και τα αντεργατικά μέτρα.
  • Επίταξη της ιδιωτικής υγείας.
  • Λεφτά για Υγεία –Παιδεία, όχι για Χρέος – Εξοπλισμούς – Πλούσιους.
  • Άμεση απόσυρση των κατηγοριών και των προστίμων σε όλους τους διαδηλωτές

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ