Θεσσαλονίκη: 17 &18 Διαδηλώνουμε μαζικά. Στους δρόμους θα σπάσει η κρατική τρομοκρατία

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τετάρτη 17 Μάρτη – 6μμ Άγαλμα Βενιζέλου – Κάλεσμα  των Νοσοκομειακών Ιατρών

Πέμπτη 18 Μάρτη – 1μμ Άγαλμα Βενιζέλου – Διαδήλωση  φοιτητικών συλλόγων

                                                                                                                               

 

Καθώς χιλιάδες διαδήλωναν για μέρες για να μην επιτρέψουν το μοιραίο στην απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα, στις 5-6 Μάρτη η κυβέρνηση διέλυσε τις συγκεντρώσεις με αστυνομική κατοχή στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομική κτηνωδία συνεχίστηκε στη Ν. Σμύρνη, που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κυβέρνηση και οι πραιτοριανοί της πήραν μια γερή απάντηση από σύσσωμο τον λαό της γειτονιάς. Διαδήλωση τεράστια, με κόσμο όλων των ηλικιών, αλλά και μαχητική, δίνοντας μάθημα –το πρώτο εδώ και καιρό– μαζικής αυτοάμυνας ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων και διαδηλώσεων! Ακολούθησαν μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές γειτονιές και πόλεις, εκφράζοντας την αγανάκτηση και οργή ενάντια στο κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Νεολαία και εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη είχαν απαντήσει με μεγάλη διαδήλωση στα αίσχη των ΜΑΤ στην εισβολή στο ΑΠΘ. Ενώ εκατοντάδες είναι οι αγωνιστές που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα και διώξεις, έχουν φάει ξύλο και δακρυγόνα επειδή αμφισβήτησαν την απαγόρευση των συναθροίσεων στις 17/11 και 6/12. Τελευταίο περιστατικό είναι ο θανατηφόρος τραυματισμός νεαρού μοτοσυκλετιστή από αυτοκίνητο της αστυνομικής συνοδείας της Μπακογιάννη, με την κυνική συγκάλυψη του δράστη να αποδεικνύει την αλαζονεία και την πλήρη αυτονόμηση της κυβέρνησης από την κοινωνία.

Νέοι δρόμοι ανοίγουν σήμερα για τη μαζική αντίσταση στην κυβέρνηση της ΝΔ. Σχεδόν 2 χρόνια στην εξουσία, αποδεικνύεται όλο και πιο καταστροφική για τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το «ακορντεόν» των λόκνταουν έχει εξαρθρώσει την οικονομία. Έχει εξουθενώσει οικονομικά, κοινωνικά και ανθρώπινα τους εργαζόμενους και πλατιά κοινωνικά στρώματα, που δεν μπορούν ν’ αναπνεύσουν κι από πάνω τρέμουν τα εξοντωτικά πρόστιμα, το ξύλο, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις των νταήδων της ΕΛΑΣ. Η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, τα λουκέτα, η ανεργία και μια νέα χρεοκοπία φουντώνουν καθημερινά. Έχει εξαπολυθεί λαίλαπα αντεργατικών μέτρων: απολύσεις, αναστολές, μισθοί και βοηθήματα πείνας, αντιαπεργιακά, αντισυνδικαλιστικά και αντιασφαλιστικά μέτρα. Αφού ξεσάλωσαν με τη μαύρη προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», ετοιμάζονται για ένα ακόμα τυχοδιωκτικό «άνοιγμα», θυσιάζοντάς μας στο βωμό του αεριτζίδικου τουριστικού κεφαλαίου. Αντί για λεφτά στη δημόσια υγεία και με το φιάσκο των εμβολίων, «γαλάζιοι» ημέτεροι τρέχουν να εμβολιαστούν πρώτοι, ενώ ιδιώτες-αρπακτικά κάνουν πάρτι με κρατικό χρήμα. Αντί για μέτρα ασφαλούς λειτουργίας σε σχολεία-σχολές, η Κεραμέως πετσοκόβει εισακτέους, φέρνει τη χούντα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και δίδακτρα. Κανένα μέτρο προστασίας σε χώρους εργασίας (και καμία ευθύνη των εργοδοτών) ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα ΜΜΕξαπάτησης παίζουν τα νον-πέιπερ του Μαξίμου και της Ασφάλειας, χαφιεδίζουν διαδηλωτές και αγωνιστές. Πέφτει λογοκρισία σε διαδίκτυο και ελεύθερη έκφραση. Ο Μητσοτάκης καμώνεται τον ατσαλάκωτο και επιτυχημένο, ο Χρυσοχοΐδης τα «λύνει» όλα επιβάλλοντας γενική αστυνομοκρατία – και όλοι μαζί ενοχοποιούν τις διαδηλώσεις και ιδιαίτερα την άκρα αριστερά, ετοιμάζοντας νέα νομοσχέδια ενίσχυσης της ΕΛΑΣ!

Πρέπει να διώξουμε το συντομότερο τους νεοφιλεύθερους κανίβαλους, βουτηγμένους στη σήψη και ανηθικότητα αυτής της (χουντο)κυβέρνησης, την ακραία νεοφιλελεύθερη-ταξική πολιτική τους! Ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός. Δεν μπορεί να νικηθεί αλλιώς αυτή η σύγχρονη αντεπανάσταση. Απαιτούνται θυσίες, κατάλληλη πολιτική, οργάνωση παντού. Εντελώς το αντίθετο από ό,τι κάνουν ή μπορούν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25, που ενδιαφέρονται μόνο να παρασιτούν εκλογικά πάνω στους αγώνες. Μόνη διέξοδος είναι η δική μας αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις και επιτροπές, με μαχητικές διαδηλώσεις στον δρόμο, με την ανάπτυξη όλων των αγώνων μας – ανοίγοντας τον δρόμο για μια ριζική ανατροπή.

  • Έξω ΜΑΤ–ΔΡΑΣΗ–Ασφαλίτες από τις γειτονιές και τις σχολές μας. Κάτω Πρόστιμα και Χουντο- απαγορεύσεις.
  • Κάτω τα καταστροφικά λόκνταουν και αντεργατικά μέτρα. Επίταξη ιδιωτικής υγείας. Λεφτά για Υγεία –Παιδεία, όχι για Χρέος – Εξοπλισμούς – Πλούσιους.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ –ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΒΙΑΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ