Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών (Ιωάννινα): Κάτω η κρατική τρομοκρατία – Όχι στα πανεπιστήμια φυλακές

https://epitropi-23.blogspot.com/2021/02/102-112.html

10/2 & 11/2: ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους, που επί δύο συνεχόμενες μέρες, Τετάρτη 10/2 και 11/2, βγήκαν ξανά μαζικά στους δρόμους και διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.  Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα κ.α.) με κύρια συνθήματα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τις διαγραφές, τα πειθαρχικά και τη ραγδαία μείωση των εισαχθέντων.

Η αστυνομία, δεν δίστασε για ακόμα μια φορά να καταστείλει με ξύλο, χημικά και προσαγωγές τις συγκεντρώσεις στις 10/2

    Συγκεκριμένα στην Αθήνα, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ επιτέθηκαν με βία για να διαλύσουν την διαδήλωση στο Σύνταγμα με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησε κυνηγητό διαδηλωτών, άγριοι ξυλοδαρμοί και 52 προσαγωγές. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ν. Μαρκάτου (πρώην πρύτανη ΕΜΠ) οι αστυνομικοί με δολοφονική μανία, πάτησαν κοπέλα με μηχανάκι και έσπασαν το σαγόνι και τα δόντια φοιτητή με πυροσβεστήρα(!)  Η βία και τρομοκρατία, όμως, δεν τελείωσαν εκεί. Οι 52 προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου πέρασαν πάρα πολλές ώρες χωρίς να τους επιτρέπεται να μιλήσουν με δικηγόρο και χωρίς να εξακριβώνεται ο λόγος προσαγωγής τους. Έξω από τη ΓΑΔΑ η καταστολή συνεχίστηκε με τα ΜΑΤ να χτυπούν αλληλέγγυους (οικογένειες, συμφοιτητές, δικηγόρους) που απαιτούσαν την άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών. Από τις 52 προσαγωγές οι 24 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες,  ένας κρατείται ακόμα στη ΓΑΔΑ καθώς του έχουν φορτώσει κακουργηματικές κατηγορίες! Ταυτόχρονα, στα πλαίσια «προστασίας των δημοσιογράφων» όπως αναφέρει το νέο δόγμα Χρυσοχοΐδη, οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν αποφασισμένες να απαγορέψουν στους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ να καταγράψουν το όργιο καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στους διαδηλωτές. Μάλιστα στην πλατεία Συντάγματος, τουλάχιστον 5 φωτορεπόρτερ χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ. Στη Θεσσαλονίκη, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν άγρια στις διαδηλώσεις, με ξύλο και έντονη χρήση δακρυγόνων, ενώ προσήγαγαν αναίτια 27 διαδηλωτές, 2 εκ των οποίων φορτώθηκαν με ανυπόστατες κατηγορίες.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να θωρακίσει τη χώρα ενάντια στην πανδημία, θωρακίζεται με αστυνομικούς και στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Η καταστολή, οι συλλήψεις και τα πρόστιμα και όχι η υγεία είναι η δική της προτεραιότητα, την οποία φροντίζει να μας υπενθυμίζει συνεχώς.

    Δεν θα τους περάσει! Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην εφαρμογή του χουντονόμου στα Πανεπιστήμια και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας. Να παλέψουμε ενάντια στην ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και των αγώνων μας. Με όπλο την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση να επιβάλλουμε στην πράξη τις ανάγκες μας!

Ο ΧΟΥΝΤΟΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

• ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

• ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

• ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ