O Βορίδης ετοιμάζει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο τσεκουράτος Υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σχεδόν πανηγυρίζοντας δήλωσε ότι «μειώσαμε κατά 400.000 τον αριθμό των εργαζομένων και το Δημόσιο δεν κατέρρευσε».Άρα η κυβέρνηση θεωρεί «περιττούς» τους δημόσιους υπαλλήλους και αυτό δηλώνεται χωρίς καμία ντροπή εν μέσω πανδημίας! Επιπλέον εξήγγειλε «μπόνους παραγωγικότητας», θυμίζοντας το 2014, όταν ο – τότε Υπουργός – Μητσοτάκης επέμενε να εφαρμόσει στο Δημόσιο ένα σύστημα αξιολόγησης που οδήγησε σε απολύσεις και διαθεσιμότητες.Η κατάρρευση του Δημοσίου όχι μόνο δεν απασχολεί τον Βορίδη, αλλά την επιδιώκει κιόλας.Άλλωστε έχει και άλλες σκοτούρες αυτόν τον καιρό: να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εγγραφή των απόδημων στους εκλογικούς καταλόγους, έτσι ώστε να αποκτήσει η ΝΔ – όπως ελπίζει – μια νέα δεξαμενή ψηφοφόρων.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ «που δεν αγχώνεται», το Δημόσιο δεν έχει τεράστιες ελλείψεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών,προσωπικού σε μεταφορές, υπηρεσίες των δήμων, ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, στο ΕΣΥ οι ελλείψεις ξεπερνούν τις 20.000, στις υπηρεσίες ασύλου, στα Υπουργεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους φορείς του Δημοσίου φτάνουν μέχρι και το 40%, και στην εκπαίδευση οι 50.000 κενές οργανικές θέσεις καλύπτονται από αναπληρωτές χωρίς προοπτική μονιμοποίησης. Σύμφωνα με τους ά(χ)ριστους της κυβέρνησης, αυτές οι  ελλείψεις δεν χρειάζεται να καλυφθούν, γι’ αυτό και δεν κάνουν ούτε λόγο για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο. Εκτός φυσικά αν πρόκειται για την αστυνομία. Προσλήψεις γίνονται μόνο στα ΜΑΤ, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την ειδική ομάδα της αστυνομίας για τις διαδηλώσεις (για το 2021 προβλέπονται τουλάχιστον 6.200 προσλήψεις).

Σε μια περίοδο που γίνονται ολοφάνερες οι συνέπειες των μακροχρόνιων ελλείψεων στον δημόσιο τομέα λόγω των αλλεπάλληλων μνημονιακών επιθέσεων και είναι επιτακτική ανάγκη η κάλυψή τους, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της. Βασικά αγαθά, όπως η υγεία και η παιδεία, μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας για όσους έχουν χρήματα να τα αγοράσουν. Το κράτος πρόνοιας βρίσκεται στο στόχαστρο, αντί να ενισχύεται οι «ήρωες με τις λευκές μπλούζες» έχουν ήδη μετατραπεί σε εξιλαστήρια θύματα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μισεί τους εργαζόμενους και κάθε κοινωνική κατάκτηση. Η μόνη λύση βρίσκεται στους αγώνες μας. Με όπλα την αλληλεγγύη και την οργάνωσή μας πρέπει να παλέψουμε για να μην εφαρμοστούν οι αντιδραστικοί νόμοι της κυβέρνησης, για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, παιδείας και η κοινωνική ασφάλιση, για να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ