Όχι στη λογοκρισία – Κάτω οι χουντονόμοι της ΝΔ

Όχι στη λογοκρισία – Κάτω οι χουντονόμοι της Ν.Δ.

Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί θρασύδειλα και στα κρυφά να επαναφέρει χουντικές πρακτικές λογοκρισίας προς κάθε καλλιτεχνική και πολιτική έκφραση. Συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο για τα Μ.Μ.Ε, ενσωματώνονται στο άρθρο 8 διατάξεις του πρόσφατου αντιτρομοκρατικού νόμου της ΝΔ και προβλέπει ότι απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό – καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα». Για τα άρθρα του νομοσχεδίου δεν δίνεται καν δυνατότητα «διαβούλευσης». Με βάση αντίστοιχους νόμους σε Ισπανία και Γερμανία της αντιδραστικής Ε.Ε. έχουν ασκηθεί διώξεις σε καλλιτέχνες και σε αρκετούς έχουν επιβληθεί ποινές φυλάκισης.

Η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση που ήδη έχουν μετατρέψει τα τηλεοπτικά μέσα σε εργαλεία προπαγάνδας που θα ζήλευε και ο Γκαίμπελς, προσπαθούν να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται στο μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης που εγκαθιδρύουν. Με βάση το άρθρο 8 οποιοσδήποτε ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική και καλεί σε αντίσταση και αγώνα θα διώκεται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και θα αντιμετωπίζει πολυετείς ποινές φυλάκισης. Για την αστική τάξη η νέα κανονικότητα είναι οι μισθοί πείνας, η απαγόρευση κυκλοφορίας, οι ορδές της αστυνομίας σε πανεπιστήμια-χώρους δουλειάς-πλατείες , οι διώξεις σε όποιον αντιστέκεται και τα ραβασάκια που υπαγορεύουν την δημοσιογραφία στα Μ.Μ.Ε..

Μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση φαίνεται να τα μαζεύει και να τροποποιεί (όχι αποσύρει) το εν λόγω άρθρο κάτι που δεν αλλάζει την ουσία της πολιτικής της. Όσο αποκαλύπτεται η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και ξεχειλίζει η οργή, τόσο θα κερδίζουν έδαφος η καταστολή, οι διώξεις και η λογοκρισία. Με μια πολιτική ηγεσία που θα ενοποιήσει τους αγώνες και θα φτάσει την σύγκρουση μέχρι τέλους, οφείλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των ανίκανων και επικίνδυνων της Ν.Δ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ