Εισβολή αστυνομίας στις Φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ. Έξω η αστυνομία από εστίες και σχολές. Συγκέντρωση Τετάρτη 30/12 17:00 στο κτήριο των ΦΕΠΑ (Ούλωφ Πάλμε)

ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΦΕΠΑ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΔ!

Συγκέντρωση Τετάρτη 30/12 17:00 στο κτήριο των ΦΕΠΑ (Ούλωφ Πάλμε)

Ακόμα και μέσα στις διακοπές, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να επβεβαιώνει κάθε στιγμή το πόσο ακραία νεοφιλελεύθερη και χουντική μπορεί να γίνει. Το πρωί στις 30/12 όλες οι συμμορίτικες ομάδες της ΕΛΑΣ (ΜΑΤ,Δράση,ΟΠΚΕ,ΕΚΑΜ, Ασφάλεια) επιστρατεύτηκαν για να εισβάλλουν στην Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών(ΦΕΠΑ), βανδαλίζοντας πολιτικά και πολιτιστικά στέκια συλλογικοτήτων, ακόμα και δωμάτια, με πρόσχημα ότι ήταν κατηλειμμένα και ότι «διακινούσαν ναρκωτικά», προσαγάγοντας 5 εστιακούς φοιτητές.

Δεν είναι τυχαία η στόχευση της αστυνομίας στην ΦΕΠΑ. Είναι ένας σύλλογος που το τελευταίο διάστημα είχε πάρει απόφαση για κατάληψη της γραμματείας των εστιών για να ικανοποιηθούν τα σοβαρά αιτήματα των εστιακών, που ρημάζουν από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη βασικών παροχών. Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ αντί να λύσει τα προβλήματά τους, επέλεξε να τους τιμωρήσει, προχωρώντας στο κλείσιμο του εστιατορίου. Αυτή θα είναι η αντιμετώπιση από δω και στο εξής σε όποιον διεκδηκεί να ζήσει με αξιοπρέπεια: πρώτα θα σου κόβουν το φαί και μετά θα έρχονται σπίτι σου να σε συλλάβουν!

Είναι πλεόν προφανές ότι τα χουντικά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των συγκεντρώσεων δήθεν λόγω κορωνοϊού, είναι η μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης για να διαλύσει δικαιώματα και κατακτήσησεις δεκαετιών. Φέρνουν νομοσχέδια το ένα μετά το άλλο που διαλύουν την δημόσια εκπαίδευση (επαγγελματική εκπαίδευση, όριο φοίτησης, βάση εισαγωγής κ.α.) , την μέριμνα και το δικαίωμα μας να σπουδάζουμε. Εγκαθιστούν εργασιακές συνθήκες δούλου, με τους μισθούς των 200 ευρώ να γίνονται κανόνας. Η έκβαση του εγχειρήματος επικράτησης ως «κανονικότητας» της νεοφιλελεύθερης ζούγκλας, κρίνεται από την επιβολή ενός στυγνού Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, όπου θα φέρει το «τελος της Μεταπολίτευσης» σε δημοκρατικά δικαιωμάτα και ελευθερίες, επιβάλλοντας παντού την βία και την καταστολή. Η απαγόρευση των πορειών στις 17/11 και 6/12 με το όργιο καταστολής και συλλήψεων που ακολούθησε και επίσης η εμμονή τους στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας δείχνει το ζοφερό μέλλον της μνημονιακής χούντας.

Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι!

Οι φοιτητές δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητη την εισβολή της αστυνομίας στις ΦΕΠΑ! Πρέπει άμεσα να οργανωθεί μια κινητοποίηση ενάντια σε αυτές τις χουντικές ενέργειες της κυβέρνησης! Ως ΣΣΠ θα πάρουμε κάθε πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση και καλούμε κάθε φοιτητή και πολιτική δύναμη να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια! Μόνο με μαχητικούς αγώνες και δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούμε να απαντήσουμε στην επιβολή σιγής νεκροταφείου στις σχολές και στις εστίες και να μην αφήσουμε να περάσει η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Με μαχητικά μέσα πάλης που να αναδυκνύουν ουσιαστικά το πρόβλημα και να θέτουν τις βάσεις για ένα σκληρό αγώνα με τους χουντομνημονιακούς, να βάλουμε φρένο σ’αυτή την κατάσταση!

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ- ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΆ!

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΜΕΡΙΜΝΑ!

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2020/12/blog-post_30.html