30/12 – Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στις ΦΕΠΑ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30\12  κινητοποίηση του ΣΟ των ΦΕΠΑ, φοιτητών και φοιτητικών δυνάμεων της αριστεράς και των αναρχικών στον χώρο των ΦΕΠΑ. Η κινητοποίηση μπήκε ως απάντηση στην χουντική εισβολή της αστυνομίας στις εστίες το ίδιο πρωί(βλέπε την αντίστοιχη ανακοίνωση της ΣΣΠ). Οι φοιτητές άρχισαν από νωρίς να συγκεντρώνονται στον προαύλιο χώρο των εστιών στην είσοδο επί της Ούλωφ Πάλμε στα Ιλίσια. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πάνω από 200 φοιτητές, αριθμός διόλου αμελητέος αν αναλογιστούμε τον «πάγο» στον οποίο έχει μπει το κίνημα λόγω καραντίνας και γιορτών. Από την άλλη, η αστυνομία δεν εμφανίστηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, δείχνοντας ότι δε μπορούσε να τραβήξει άλλο την κατάσταση και τα όρια που υπάρχουν στην συνεχόμενη καταστολή.

Δυστυχώς όμως, η στάση των δυνάμεων του φοιτητικού κινήματος ήταν ιδιαίτερα προβληματική. Την ώρα που μεγάλο κομμάτι των συγκεντρωμένων έβγαινε στον δρόμο, μαζί με κάποιες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η ΣΣΠ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις κ.α.,  τα ΕΑΑΚ δεν ακολούθησαν ποτέ αυτήν την ενέργεια παρά αρκέστηκαν να μείνουν στο προαύλιο και να φωνάζουν συνθήματα. Αποκορύφωμα στο ρεσιτάλ υποχωρητικότητας ήταν το γεγονός ότι την ώρα της συγκέντρωσης, κομμάτια των ΕΑΑΚ (ΑΡΑΣ/ΑΡΙΣ) το μόνο που έκαναν ήταν να φωνάζουν για την τήρηση αποστάσεων από τις ντουντούκες. Λες και η αστυνομία όταν χτυπάει ή απαγορεύει τις διαδηλώσεις, εξετάζει τις αποστάσεις μεταξύ των διαδηλωτών!!!

Ως ΣΣΠ στηρίξαμε και συμμετείχαμε σε αυτήν την κινητοποίηση, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο, με συγκεντρώσεις και κυρίως με καταλήψεις και μαχητικές διαδηλώσεις, μπορούμε να σπάσουμε τις  χουντικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης. Παράλληλα, στην συγκέντρωση αυτή πιέσαμε για να πραγματοποιηθεί μια διαδήλωση, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλειοψηφία των υπόλοιπων δυνάμεων. Με τη κυβέρνηση να έχει εξαπολύσει μια τεράστια επίθεση ακόμα και στα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιώντας ακραία καταστολή για να επιβληθεί, το κίνημα δε μπορεί να δεχτεί φαινόμενα υποχωρητικότητας. Πρέπει να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, έχοντας σαν προτεραιότητα την αυτό-οργάνωση και ενότητα στο εσωτερικό του και με μαχητικές μορφές πάλης να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχέδια της.

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2020/12/30122020.html