Θεσσαλονίκη: Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Το βράδυ της 26ης Δεκέμβρη συμμορία ακροδεξιών επιτέθηκε θρασύδειλα σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 παιδιών ενώ ένα από αυτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τα χτυπήματα που δέχτηκε στο στήθος. Η επίθεση ήταν οργανωμένη από 12 τραμπούκους με καδρόνια, σιδερολοστούς και μαχαίρια που φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανήλικους. Από την επίθεση προέκυψαν δύο συλλήψεις, ενός άνδρα 38 ετών και του 14χρονου γιού του, τον οποίον δεν δίστασε να πάρει μαζί του για να τον μυήσει στις ακροδεξιές θηριωδίες.

Το χέρι των ακροδεξιών οπλίζει η ρατσιστική και ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη στον δρόμο που χάραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πολεμική πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στους πρόσφυγες. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Μόρια το Καρα τεπέ κ.α., οι πνιγμοί στο Αιγαίο, η άρνηση παροχής ασύλου και δικαιωμάτων και το ακροδεξιό παραλήρημα της κυβέρνησης στρώνουν τον δρόμο για τα πογκρόμ των φασιστικών συμμοριών. Τα εκατομμύρια ξεριζωμένων προσφύγων γεννιούνται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Η.Π.Α.-Ε.Ε. – στο άρμα των οποίων μας έχει δέσει η κυβέρνηση- και τα δικαιώματα τους έχουμε χρέος και ταξικό συμφέρον να υπερασπιστούμε στο ακέραιο.

Την ίδια στιγμή που η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης αφήνει εργαζόμενους, νεολαία, φτωχά λαϊκά στρώματα και πρόσφυγες ανυπεράσπιστους μπροστά στην πανδημία και μας βυθίζει στην φτώχεια, οι φασίστες βλέπουν τον εχθρό στο πιο εξαθλιωμένο κομμάτι της κοινωνίας. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!. Όπως το εργατικό κίνημα με τους αγώνες του έστειλε την Χ.Α. στην φυλακή, με τους αγώνες μας πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι να ξεριζώσουμε τον μνημονιακό φασισμό και τις ακροδεξιές συμμορίες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ-ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ