ΠΕΝΕΝ: Αισχρή η μεταχείριση των Ναυτεργατών – ομήρων του πλοίου “Στέλιος Κ”

Αισχρή η μεταχείριση των Ναυτεργατών – ομήρων του πλοίου “Στέλιος Κ” και των δικαιωμάτων τους από την ναυτιλιακή εταιρεία

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την απελευθέρωση των Ναυτεργατών του πλοίου “Στέλιος Κ” οι οποίοι εξαιτίας των ανεπαρκών μέτρων ασφάλειας στο πλοίο αντιμετώπισαν τεράστιο κίνδυνο για την υγεία και την ίδια την ζωή τους, ιδιαίτερα οι απαχθέντες.

Στην συνέχεια η ναυτιλιακή εταιρεία δίνοντας νέα δείγματα γραφής προς αυτούς όταν αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο τους έδωσε από 50 ευρώ (όχι σε όλους) για να μετακινηθούν στον τόπο κατοικίας τους (Έβρο – νησιά) τα οποία προφανώς δεν κάλυπταν ούτε το ταξί από το αεροδρόμιο είτε για τον Πειραιά είτε για την Αθήνα….

Από την άφιξή τους στην χώρα μας οι Ναυτεργάτες αναμένουν επί σειρά ημερών η εταιρεία όπως οφείλει να καλύψει την δαπάνη για τα απωλεσθέντα προσωπικά τους είδη (ρουχισμός – παπούτσια – κινητά – ρολόγια) που όλα αυτά εκλάπησαν από τους ένοπλους που επέδραμαν και κατέλαβαν το πλοίο στις 16/11/2020 και ακολούθως είτε στο πλοίο είτε στην ζούγκλα ήταν σε ομηρία!!

Το ίδιο αφορά και την καταβολή της μισθοδοσίας τους για το χρονικό διάστημα που ήταν σε ομηρία….

Σε επανειλημμένες προσπάθειες των ίδιων των Ναυτεργατών η εταιρεία επικαλείται ότι τα γραφεία της δεν λειτουργούν λόγω του Covid – 19….. ενώ σε διαδοχικές παρεμβάσεις της ΠΕΝΕΝ ο εκπρόσωπος της εταιρείας που φέρεται ως υπεύθυνος για τα πληρώματα δηλώνει ότι δεν έχει εξουσιοδότηση από τον πλοιοκτήτη να χειριστεί το πρόβλημα που αφορά την τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων των Ναυτεργατών.

Από την άλλη το τηλέφωνο του πλοιοκτήτη (Κουκιανάκης) δεν είναι διαθέσιμο αφού το προσωπικό της εταιρείας το κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό…

Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των Ναυτεργατών και η συμπεριφορά αυτή αποτελεί συνέχεια των όσων καταγγείλαμε ως ΠΕΝΕΝ με αποκορύφωμα το γεγονός ότι το πλοίο έφυγε από τον Πειραιά ανασφάλιστο έναντι του κινδύνου πειρατικής επίθεσης, φαινόμενο πρωτοφανές στα ναυτιλιακά χρονικά και για την περιοχή που είχε ως τελικό προορισμό.

Η ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε όλα τα παραπάνω στο ΥΕΝ ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σε επικοινωνία με Ναυτεργάτη του πλοίου μετά την παρέμβαση του ΥΕΝ δήλωσε προκλητικά ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτα και πάντως για τις οικονομικές οφειλές να τον ενοχλήσουν μετά το πέρας των γιορτών!!!

Καθιστούμε σαφές στην Ναυτιλιακή εταιρεία που παίζει ένα κακόγουστο παιχνίδι στις πλάτες των Ναυτεργατών να το σταματήσει αμέσως και στο εξής γνωστοποιούμε ότι εάν δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της στους Ναυτεργάτες θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να επιβάλουμε την νομιμότητα και τον απόλυτο σεβασμό στα Ναυτεργατικά δικαιώματα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ