Πρόστιμα αντί για μέτρα προστασίας σε εργολαβικούς εργαζόμενους στην «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Πρόστιμα αντί για μέτρα προστασίας σε εργολαβικούς εργαζόμενους στην «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Με την πανδημία του κορονοϊού να επελαύνει ασταμάτητη και τους εργαζόμενους να αφήνονται απροστάτευτοι μπροστά της, έρχεται άλλο ένα περιστατικό να αποδείξει ότι τα μέτρα επί μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ολομέτωπη επίθεση σε κάθε εργαζόμενο και φτωχό. Πρόκειται για την επιβολή προστίμου από την αστυνομία σε εργολαβικούς εργαζόμενους στις αποθήκες της «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Δυτική Αττική, την ώρα της αλλαγής της βάρδιας τους, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Το γεγονός αυτό καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα της δήθεν έγνοιας για την διασφάλιση της υγείας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των εργαζομένων.

Αρχικά, αποδεικνύεται η υποκρισία όσον αφορά τις απαγορεύσεις και τα πρόστιμα. Ιδιαίτερα οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν στην Δυτική Αττική έχουν σαν μόνο στόχο να κάνουν μια επίδειξη της επιβολής του δόγματος «Νόμος και τάξη», καθώς στη Δυτική Αττική υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση βιομηχανιών στην Αττική, και οι οποίες λόγω της παντελούς έλλειψης ελέγχου έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού και εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν, και μάλιστα με εξοντωτικούς ρυθμούς για τους εργαζόμενους σε αυτές, ενώ πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς φόβου της απόλυσης, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κρύβουν τυχόν συμπτώματα. Σε δεύτερο επίπεδο, μέσω της εκστρατείας της κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ της «λίστας  Πέτσα», εξαπολύεται το δηλητήριο του ρατσισμού, καθώς τα ΜΜΕξαπάτησηςστοχοποιούντους Ρομά που ζουν στην περιοχή. Βέβαια, για τα Βόρεια Προάστια δεν γίνεται κανένας λόγος , όπου τα κρούσματα διπλασιάζονται.

Το παραπάνω γεγονός, είναι απλά κομμάτι του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που επιχειρούν να στήσουν οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι. Με αστυνομία παντού, με πλαστές κατηγορίες και δυσβάσταχτα και εκδικητικά πρόστιμα σε αγωνιστές, εργαζόμενους και φτωχούς, ακόμα και σε καρκινοπαθείς που πάνε να κάνουν την χημειοθεραπεία τους. Η λύσσα τους για κάθε εργαζόμενο και φτωχό είναι έκδηλη. Μας αναγκάζουν να παίζουμε την ζωή μας κορώνα- γράμματα για ένα μεροκάματο πείνας και μας τσακίζουν με βαριά πρόστιμα όταν τελειώσει η βάρδια μας.

Φτάνει πια!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ρισκάρει τις ζωές μας, έχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Γιατί, εάν είσαι εργαζόμενος και γυρνάς από την δουλειά σου, τρως πρόστιμο. Εάν πας για ποδήλατο στην Πάρνηθα όμως, είσαι ο Μητσοτάκης. Οι αγώνες και η οργάνωση μας στους χώρους δουλείας να γίνει το χαστούκι που θα τους επαναφέρει στην πραγματικότητα. Μόνο με σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες, με όπλο την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη μας, θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα νεοφιλελεύθερα κατακάθια της ιστορίας.

  • Διαγραφή των άδικων προστίμων και των κατηγοριών για κάθε αγωνιστή και εργαζόμενου
  • Πραγματικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
  • Ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και όχι της αστυνομίας

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ