Μάκης Ράπτης 1946-2020 

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο, στις 17/12/20, του συντρόφου και φίλου Μάκη Ράπτη σε ηλικία 74 ετών. Ο σ. Μάκης (Ευθύμιος) γεννήθηκε στη Λαμία, αλλά μεγάλωσε και έζησε στην Αθήνα. Εργάστηκε στην οικοδομή σαν εργοδηγός σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες και σε μεγάλα έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο σ. Μάκης ήταν πιστός στις ιδέες του τροτσκισμού και στο ρεύμα που υποστήριζε τις ιδέες του Μισέλ Πάμπλο. Συμμετείχε για πολλά χρόνια στην ομάδα που εξέδιδε το μικρό περιοδικό «Ενότητα», όπως και στις συζητήσεις που οργάνωνε για διάφορα και ενδιαφέροντα θέματα (οικονομικά, πολιτικά κοινωνικά κ.λπ.).  

Ήταν έντιμος και ανιδιοτελής αγωνιστής και όσοι τον γνώρισαν, θαύμαζαν την αφοσίωσή του στο εργατικό κίνημα και σε ένα σκοπό, όσο «μικρός» και αν ήταν. Έτσι, συμμετείχε σε πολλές παρεμβάσεις  κατοίκων στις λαϊκές συνοικίες στα Πετράλωνα, στο Θησείο, στο Κουκάκι, στο Φιλοπάππου στον Κεραμικό (το παλιό Γκαζοχώρι-όπου ήταν και η κατοικία του). 

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Μάκη, οι αγώνες σου είναι μια σημαντική παρακαταθήκη στο κίνημα.  

Η ΟΚΔΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην συντρόφισσά του Δωροθέα, στα παιδιά του, στους συγγενείς του, στους φίλους και τους συντρόφους του.