6 Δεκέμβρη: Ανταπόκριση από τα Ιωάννινα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να βάλει στο γύψο τους αγώνες για να κρυφτεί πίσω από αυτό η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την ίδια.

Ανήμερα της 6 Δεκέμβρη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της νεολαιίστικης εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008, το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων ήταν για ακόμη μια φορά αστυνομοκρατούμενο. Από νωρίς το μεσημέρι ισχυρές δυνάμεις είχαν καταλάβει διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης. Ο χώρος της Ακαδημίας όπου είχε καλεστεί η μοναδική απογευματινή συγκέντρωση από την ΟΚΔΕ ήταν περικυκλωμένος από πλήθος αστυνομικών και κυρίως ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να μην είναι δυνατή.

Η ΟΚΔΕ αμφισβήτησε για μία ακόμη φορά την νέα χουντικού τύπου απαγόρευση μετά το όργιο καταστολής του προηγούμενου διαστήματος. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας πραγματοποιήθηκε σύντομη συγκέντρωση στο μέρος όπου η αστυνομία στις 17 Νοέμβρη είχε επιτεθεί λυσσασμένα σε φοιτητές τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς, επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα και κατηγορίες. Μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν στο σημείο με επιθετικές διαθέσεις οι Ματατζήδες του Χρυσοχοΐδη οι οποίοι αυτή τη φορά έμειναν άπραγοι.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε διαδηλωτή, σε κάθε αγωνιστή που αψήφησε τις χουντικές προσταγές της κυβέρνησης, που στην πράξη αμφισβήτησε την αντισυνταγματική απαγόρευση.

Ο αγώνας συνεχίζεται, για υγεία, παιδεία, ελευθερία.