Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις κινητοποιήσεις και την καταστολή στις 6 Δεκέμβρη

Κάτω η αστυνομοκρατία και η κρατική τρομοκρατία

Η φετινή επέτειος από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της νεολαιίστικης εξέγερσης που αυτή πυροδότησε, μετατράπηκε σε μνημείο αστυνομοκρατίας και καταστολής από την σύγχρονη χούντα του Μητσοτάκη. Πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες προσαγωγές και μοιραστήκαν άλλα τόσα πρόστιμα. Πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες αποκλείστηκαν/πολιορκήθηκαν από την αστυνομία στα γραφεία και τους χώρους τους. Αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν. Οι πραιτοριανοί του Χουντοχοΐδη, επιτέθηκαν σχεδόν σε κάθε απόπειρα συγκέντρωσης επιδιδόμενοι για άλλη μια φορά, μέσα σε λίγες μέρες, σε ρεσιτάλ κατατρομοκράτησης των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι η αναμενόμενη συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής του «Νόμου και της Τάξης» πού έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την κατά το δοκούν ενεργοποίηση της αντισυνταγματικής απαγόρευσης των συναθροίσεων που έχει ξεκινήσει από την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομοκρατίας. Είναι πια ξεκάθαρο πως όταν οι εξοργιστικές ασυναρτησίες του κάθε Γεωργιάδη και Γεραπετρίτη δεν μπορούν να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις της δημόσιας Υγείας, όταν μας ετοιμάζουν νέα μνημόνια με τα εργατοκτόνα εκτρώματα όπως το νομοσχέδιο του Βρούτση και το πόρισμα της έκθεσης Πισσαρίδη, ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι το μοναδικό μέσο που έχει η κυβέρνηση, για να φιμώσει την κοινωνία.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και νεολαίους που έσπασαν την τρομοκρατία για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα (βλ. επέτειος 17/11 και απεργία 26/11), συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Που υπερασπίστηκαν το αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία. Που υπερασπίστηκαν στην πράξη τα δικαιώματά τους για αξιοπρέπεια, υγεία, ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Που έδειξαν με τη στάση τους ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία, με το σύστημα υγείας να καταρρέει και να μας σερβίρουν την ΕΛΑΣ ως… γιατρούς, κλειδαμπαρώνοντας μας στα σπίτια να αργοπεθαίνουμε από αρρώστιες και πείνα.

Η μόνη λύση θα έρθει με τους αγώνες μας για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας, του εισοδήματος, του βιοτικού επιπέδου και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, τις προσλήψεις στην Παιδεία, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ. Με τους αγώνες για να διώξουμε το συντομότερο την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ, με μια αναμέτρηση διαρκείας – πριν μας οδηγήσει στην ολοκληρωτική υγειονομική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις δυνάμεις της δήθεν αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Δεν έχει κανένα νόημα να προσαρμοζόμαστε στην αστική νομιμότητα που οι ίδιοι κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους, όπως κάνει το ΜΕΡΑ25 αλλά και το ΚΚΕ παρά τα δήθεν επαναστατικά παχιά λόγια του. Η ΟΚΔΕ, όπως και στις δύο προηγούμενες δύσκολες αναμετρήσεις στις 17/11 και 26/11, όπως και σήμερα 06/12, θα είναι πάντα παρούσα σε αυτούς τους αγώνες και θα συνεχίσει να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για την επιτυχία τους.