6 Δεκέμβρη 2020: Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα 6 Δεκέμβρη 2020, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της ΕΛΑΣ Επαμεινώνδα Κορκονέα, η κυβέρνηση έδειξε και πάλι το πραγματικό της πρόσωπο. Όπως και στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη, έτσι και σήμερα, μέσω της απόφασης του αρχηγού της Αστυνομίας, απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις, στοχεύοντας ουσιαστικά στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις Mνήμης.

Παρά την χουντική απαγόρευση, την τρομοκρατία και τις απειλές για νέα όργια καταστολής, όπως στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αποφασίσαμε να τιμήσουμε την μνήμη του Αλέξη. Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην πλατεία Αμπελοκήπων και στο Γαλλικό Προξενείο, όπου αναρτήσαμε πανό και φωνάξαμε συνθήματα. Ειδικά για τους κοινούς αγώνες σε Ελλάδα και Γαλλία ενάντια στην φτώχεια και την καταστολή. Στο Γαλλικό προξενείο εμφανίστηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα μηχανές ΔΙΑΣ, μαρσάροντας στην προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον συγκεντρωμένο κόσμο, προχωρώντας σε κυνηγητό διαδηλωτών και προσαγωγές.

Αποφασίσαμε να σπάσουμε την χουντική απαγόρευση, γιατί ο βασικός της σκοπός είναι η επιβολή του 5ου μνημονίου στο εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα. Αποδείχθηκε περίτρανα από τις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο ότι οι διαδηλωτές τηρήσαμε τα μέτρα προστασίας, γιατί η αλληλεγγύη και η αλληλοπροστασία είναι δικές μας ηθικές αξίες, των εργαζομένων, των νέων, των φτωχών. Είναι εξοργιστικό η Νέα Δημοκρατία και οι λοιποί μνημονιακοί να ρίχνουν «ατομικές ευθύνες» σε εμάς, την στιγμή που τόσα χρόνια, διαλύσανε με τις πολιτικές τους το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο Μητσοτάκης τρώει τσουρέκια και να κάνει motocross στην Πάρνηθα, την ίδια στιγμή που εμείς λιώνουμε στα σπίτια μας, επιβιώνοντας μέσα στην ανασφάλεια και την φτώχεια. Ο Μητσοτάκης, που «τόσο πολύ ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία», δεν έδωσε φράγκο για τα δημόσια νοσοκομεία, χαρίζοντας πακτωλούς χρημάτων σε ιδιώτες κλινικάρχες, επιχειρηματίες και καναλάρχες.

Θέλουν να φορτώσουν την νέα κρίση και πάλι στις δικές μας πλάτες! Με την ελληνική οικονομία να κατρακυλάει ξανά στον βούρκο, η κυβέρνηση ετοιμάζει μια νέα βάρβαρη ταξική επίθεση. Στο στόχαστρο θα βρεθούν και πάλι μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, ασφάλιση, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Θέλουν να μας επιβάλλουν μια νέα καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου. Εκεί αποσκοπεί όλο αυτό το όργιο καταστολής. Γι’ αυτό οι διαδηλωτές «διασπείρουν τον ιό», ενώ η «στρατό-σφαιρα» του Χρυσοχοΐδη είναι καθαρή και οι αστυνομικοί δεν κολλάνε. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για να μπορέσουν να επιβάλλουν τα νέα τους μνημόνια.

 –

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ