6η Δεκέμβρη – Συνέχεια στο όργιο καταστολής: Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων!

Στόχος οι δυνάμεις της άκρας και ριζοσπαστικής αριστεράς

Αφού είχε προηγηθεί νέα χουντοαπαγόρευση της κυβέρνησης, για τις συγκεντρώσεις της 6ης Δεκέμβρη, η αστυνομία χτύπησε τις οργανώσεις και συλλογικότητες που προσπάθησαν να συγκεντρωθούν και διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας, για να τιμήσουν αγωνιστικά την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της νεολαιίστικης εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008, προτάσσοντας τα επίκαιρα αιτήματα του κινήματος για Ψωμί – Υγεία – Ελευθερία.

Στην Αθήνα, έκλεισαν πολλοί σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού, με εντολή της αστυνομίας και μάλιστα απροειδοποίητα. Μια ορδή χιλιάδων από ΜΑΤ, ασφαλίτες και αστυνομικές δυνάμεις είχε παραταχθεί σε όλο κέντρο. Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ εμποδίστηκε να καταθέσει στεφάνι στο σημείο της δολοφονίας. Έγιναν προσαγωγές συντρόφων και στελεχών αριστερών οργανώσεων, μεταξύ άλλων των ΝΑΡ, ΚΚΕ (μ–λ), ΣΕΚ.

Καταγγέλλουμε τη νέα πρόβα γενικής αστυνομοκρατίας και χουντικού τύπου καταστολής. Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί, όσα πογκρόμ κι αν εξαπολύσουν, δεν θα φιμώσουν τη φωνή και τον αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγωνιστών, που καταγγέλει την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, παλεύει για πραγματικά μέτρα προστασίας της κοινωνίας, για μια διέξοδο υπέρ των εργαζομένων. Να σταθούμε όλοι μαζί αλληλέγγυοι σε κάθε διαδηλωτή, σε κάθε αγωνιστή που χτυπιέται από την κρατική καταστολή. Απαιτούμε: Άμεση απελευθέρωση όλων – Καμία σύλληψη – Κανένα πρόστιμο – Καμία κατηγορία και δίωξη.