Νίκη για απολυμένη εργαζόμενη από τα STARBUCKS – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 

Νίκη για απολυμένη εργαζόμενη από τα STARBUCKS – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 

Η συνάδελφος, μέλος της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων και εργαζόμενη επί 4 χρόνια στην εταιρεία STARBUCKS – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Αναστασία Ερημάκη, απολύθηκε εκδικητικά τον Οκτώβρη του 2017 επειδή διεκδίκησε δεδουλευμένα που της χρωστούσαν. Αυτή ήταν η αιτία για να ξεκινήσει από πλευράς της εργοδοσίας μια προσπάθεια εξώθησης της συναδέλφου σε παραίτηση με διάφορες μεθοδεύσεις.

Δυσμενείς μεταθέσεις σε καταστήματα πολύ μακρυά από την οικία της, ύβρεις, υποβάθμιση και προσβολές της προσωπικότητάς της, εκφοβισμός, κακόβουλες και ατεκμηρίωτες αξιολογήσεις προκειμένου να δικαιολογηθεί η απόλυση.

Η εργαζόμενη προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και σε αγωγή διεκδικώντας τα δεδουλευμένα της.

Με τη βοήθεια της ΑτΕ συγκροτήθηκε επιτροπή αλληλεγγύης που πραγματοποιούσε για πολλούς μήνες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κεντρικά καταστήματα της εταιρείας (πλ. Κοραή, Μοναστηράκι, Αμπελόκηποι).

Η εκδίκαση της αγωγής πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετό καιρό και στις 30/11, τρία χρόνια μετά την απόλυση, βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έκρινε πως ήταν άκυρη και έγινε εκδικητικά για λόγους νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης. Επίσης, αναγνώρισε ότι η εργαζόμενη έπρεπε να αμείβεται σαν εργατοτεχνίτης και όχι σαν υπάλληλος όπως τη δήλωνε παράτυπα η εργοδοσία και ταυτόχρονα επιδίκασε το ποσό των 5.000 ευρώ υπέρ της συναδέλφου.

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση είναι νίκη και δικαίωση τόσο για την εργαζόμενη όσο και για την Αντεπίθεση των Εργαζομένων που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Οι διοικήσεις δεν είναι αήττητες, κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων