Τάζουν μονιμοποίηση και δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς ενώ προετοιμάζουν απολύσεις

Τάζουν μονιμοποίηση και δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς ενώ προετοιμάζουν απολύσεις

Η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να κοροϊδεύει κατάμουτρα τόσο τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ , που καθημερινά παλεύουν να διαχειριστούν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, όσο και ολόκληρο τον λαό. Όχι μόνο δεν έχουν σκοπό να μονιμοποιήσουν τους ελάχιστους επικουρικούς που προσλήφθησαν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, αλλά τους καλούν να υπογράψουν νέες τροποποιημένες συμβάσεις που αλλάζουν τον τρόπο μισθοδοσίας και δημιουργούν ανησυχίες για τη χρονική διάρκεια της σύμβασης.

Σε πολλά νοσοκομεία της χώρας δεν έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πληρωμή του επικουρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των νοσοκομείων να τους καλούν να υπογράψουν νέα σύμβαση με ασαφή διάρκεια, αφού η μισθοδοσία τους από εθνικά κονδύλια μεταβιβάζεται σε Κοινοτικά και προγράμματα ΕΣΠΑ που λήγουν με το τέλος της πανδημίας. Θολό παραμένει και το είδος της σύμβασης, καθώς ενώ κάνει αναφορά στην αρχική σύμβαση, η τροποποιητική αναφέρεται σε παροχή υπηρεσιών και χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους ως απασχολούμενους.

Ενώ έδωσε εκατομμύρια σε Aegean, σε ιδιώτες κλινικάρχες που αποζημιώνονται πλέον με διπλάσιο νοσήλιο και για τις απλές κλίνες, σε MME και στρατιωτικούς εξοπλισμούς, δεν μπόρεσε να διαθέσει κρατικά κονδύλια για να εντάξει το επικουρικό προσωπικό στο υπουργείο Υγείας. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή τόσο του μισθού τους όσο και των εφημεριών. Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, οι εργαζόμενοι αυτοί παραμένουν αόρατοι για το υπουργείο Υγείας, τα κενά στο ΕΣΥ ξεπερνούν τις 35.000, η χρηματοδότηση για την υγεία μειώνεται, οι νεκροί φτάνουν και ενίοτε ξεπερνούν τους 100 την ημέρα και ολόκληρη η κοινωνία εξαθλιώνεται.

Μοιάζει με κακόγουστο αστείο, αλλά είναι άλλο ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης των α(χ)ρίστων που ενώ η κοινωνία μετράει νεκρούς αυτοί τρώνε τσουρέκια και κάνουν motocross στην Πάρνηθα.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία, έχοντας μαζί τους ολόκληρη την κοινωνία, πρέπει να καταλάβουν ότι ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας τους είναι η μόνη διέξοδος. Δεν θα επιτρέψουν για άλλη μια φορά να κοροϊδέψουν και να διχάσουν τους υγειονομικούς, τάζοντας «επίδομα Χριστουγέννων» μόνο για όσους «αποδεδειγμένα έχουν ασχοληθεί με τον covid για πάνω από ένα μήνα». Μια ξεκάθαρη ύβρης για την πλειοψηφία που δίνει τη μάχη υπό αντίξοες συνθήκες και έχουν στερηθεί αθροιστικά πάνω από τέσσερις μισθούς ετησίως την τελευταία Μνημονιακή δεκαετία.

Πρέπει να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υγειονομικών αλλά και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοπρεπείς μισθούς και ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων