Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους φαντάρους μπροστά στην πανδημία

Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους φαντάρους μπροστά στην πανδημία!

Τις τελευταίες ώρες έχουν βγει στη δημοσιότητα ανακοινώσεις για εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού σε φαντάρους σε Τρίπολη, Ιωάννινα και άλλα στρατόπεδα. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης που εν μέσω πανδημίας συνεχίζει τις διαδικασίες στρατολόγησης φαντάρων, χωρίς καμία μέριμνα για τον υποχρεωτικό συνωστισμό που τους επιβάλλεται και για τις συνθήκες υγιεινής στα στρατόπεδα που στις μονάδες που υπηρετούν οι φαντάροι ήταν ήδη προ πανδημίας άθλιες και επικίνδυνες.

Η κατάσταση αυτή συνδυαστικά με τις εξαγγελίες για υποχρεωτική στράτευση στα 18, αποτυπώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τα σχέδιά και την οπτική τους για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Την ίδια στιγμή που καμώνονται για τα πανάκριβα Rafale και F-35 και δίνουν δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό ( δικά μας χρήματα ) για εξοπλιστικά προγράμματα, αφήνουν απροστάτευτους τους φαντάρους απέναντι στην πανδημία, γιατί είναι απλώς αναλώσιμοι στα μάτια για τους πολεμοκάπηλους, νεοφιλελεύθερους της κυβέρνησης. Τι και αν νοσήσουμε από κορονοϊό, τι και αν σκοτωθούμε για τα συμφέροντα και τους τυχοδιωκτισμούς τους, θα έρθει η επόμενη σειρά.

Δεν είναι τυχαίο, πως ταυτόχρονα με την τραγωδία των 100 νεκρών την ημέρα και την τρομακτική κρίση που ξεδιπλώνεται, νομοθετούν την υποχρεωτική στράτευση στα 18 με την παράλληλη αύξηση της θητείας. Είναι το παιδομάζωμα του χρεωκοπημένου και επικίνδυνου για την ζωή μας ελληνικού καπιταλισμού. Θέλουν να προσαρμόσουν την νεολαία στην βαρβαρότητα που έρχεται. Να μας μπολιάσουν το εθνικιστικό δηλητήριο και την υποταγή στον «ανώτερο» (ένστολο ή εργοδοσία) πριν καν βγούμε στην ζούγκλα της «αγοράς εργασίας» του 12ώρου , των 200 ευρώ και της ανασφάλιστης εργασίας. Η ίδια πολιτική που δεν προσέλαβε υγειονομικό προσωπικό και που οδήγησε το σύστημα υγείας σε πλήρη κατάρρευση εδώ και ένα μήνα, είναι η ίδια πολιτική που μας θέλει κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, των πετρελαϊκών εταιριών και των Μαρινάκηδων.

Πρέπει να τους σταματήσουμε! Η νεολαία οφείλει να δώσει έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και το χουντικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που ενισχύεται για την επιβολή του 5ου μνημονίου, με σκοπό να ισοπεδώσει όλες μας τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα. Τα αιτήματα για προστασία της δημόσιας υγείας συνδέονται άρρηκτα με τον συνολικό αγώνα για ζωή με δικαιώματα και για τον τερματισμό τον πολεμικών ανταγωνισμών που τους πληρώνουμε πανάκριβα με τα χρήματα και την ζωή μας.

  •  Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των φαντάρων!
  •  Όχι στην στράτευση στα 18! Καμία αύξηση της θητείας!
  •   Άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας!

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2020/12/blog-post.html#more