Μαθητική Αντεπίθεση: Όχι στις γεμάτες αίθουσες των σχολείων

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

To Υπουργείο Παιδείας έχοντας σχεδόν μισό χρόνο μπροστά του για να σχεδιάσει την λειτουργία των σχολείων επί της ουσίας εξήγγειλε ότι όλα παραμένουν ίδια σαν να μην υπάρχει πανδημία κορωνοϊού, με εξαίρεση την χρήση μάσκας. Η κοροϊδία και η παντελής έλλειψη σχεδιασμού τους φάνηκε από το ότι μας μοίρασαν μάσκες ακατάλληλων διαστάσεων!! Επιπλέον, η Κεραμέως δεν δίστασε να δηλώσει ότι σε κάθε τμήμα φοιτούν 17 μαθητές συμψηφίζοντας τον αριθμό των μαθητών των ακριτικών σχολείων και των σχολείων της επαρχίας με αυτά των αστικών κέντρων, προκαλώντας την οργή μαθητών, γονέων και καθηγητών. Να σημειώσουμε ότι λίγους μήνες πριν (μέσα στη καραντίνα) άλλαξαν το ανώτερο όριο μαθητών ανά τμήμα σε 25 για δημοτικά και 27 για Γυμνάσια-Λύκεια. Επιπλέον πανηγυρίζουν ότι έχουν στείλει ήδη τους αναπληρωτές στα σχολεία, κάτι που είναι ψέμα καθώς απλά έχουν παρουσιαστεί στις διευθύνσεις. Μάλιστα, οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι ελάχιστες και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.Τώρα συζητάνε την πρόσληψη κάποιων αναπληρωτών για ένα τρίμηνο επιχειρώντας να καλύψουν, επικοινωνιακά, τα διάφορα κενά ενώ στην πράξη αντιμετωπίζουν και τους καθηγητές και εμάς σαν σκουπίδια. Τέλος, κατάφεραν ακόμη και με την προμήθεια των 2(!) μασκών ανά μαθητή και 1 παγουριού να βολέψουν τα δικά τους παιδιά καθώς υπολογίζουν το κόστος ανά μάσκα σε 4,5 Ευρώ.

Τα υποτιθέμενα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων και την προσαρμογή της λειτουργίας τους στην πανδημία του κορωνοϊού αποδεικνύουν την αδιαφορία του Υπουργείου και της κυβέρνησης για την Υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζομένων και της νεολαίας γενικά. Μοναδικός τους στόχος είναι να μην βγάλουν ούτε ένα Ευρώ από τα Δημόσια ταμεία ή ακόμη και να περικόψουν κι άλλο την χρηματοδότηση έτσι ώστε να μπορούν να χρηματοδοτούν τους διάφορους «άριστους», επιχειρηματίες κτλ. και να φορτώσουν την κρίση, υγειονομική και οικονομική, σε εμάς, τους γονείς μας, τους καθηγητές μας και τους εργαζόμενους και την νεολαία.Παρά την φαινομενική προσπάθεια για επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, η κυβέρνηση προσπαθεί να το κάνει χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα υγειονομικά μέτρα και την έξαρση της πανδημίας. Οι πλήρεις αίθουσες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα- αντιθέτως είναι υγειονομική βόμβα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των «δικών» τους επιστημόνων. Το Υπουργείο αρνείται πεισματικά να βρει νέους χώρους που θα στεγάσουν σχολεία και να πραγματοποιήσει προσλήψεις καθηγητών την ίδια στιγμή που μας κατηγορεί ότι εμείς φταίμε για την διάδοση του κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή στην Ιταλία, εκμεταλλεύονται όλα τα δημόσια κτίρια και ταυτόχρονα προσλαμβάνουν 50.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς για την κάλυψη αναγκών.

Προκείται για μία νέα σκληρή επίθεση προς την εκπαίδευση και τις ζωές μας συνολικά. Η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει με σκοπό τόσο την μείωση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση, καθώς αυτή αποτελεί μία δαπανηρή υπόθεση για την κυβέρνηση όσο και την απομόνωση των μαθητών και των καθηγητών έτσι ώστε να ψηφίζουν νομοσχέδια ανενόχλητοι. Άλλωστε εν μέσω πανδημίας, απαγόρευσης κυκλοφορίας και τεράστιας οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μνημονιακά τσιράκια της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν τον νόμο Κεραμέως καθώς και τον περιορισμό – απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Ως μαθητές μαζί με την υπόλοιπη νεολαία, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή την επίθεση που στοχεύει στην διάλυση της εκπαίδευσης και στο να φορτώσει την κρίση στις πλάτες μας, και να επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους. Ήδη κάποια σχολεία έχουν ξεκινήσει καταλήψεις και μπαίνουν στο δρόμο του αγώνα. Είναι αναγκαίο να οργανώσουμε καταλήψεις σε κάθε σχολείο και να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα σχολεία πραγματοποιώντας ανυποχώρητους αγώνες. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πως μόνο μέσω των αγώνων μας καταφέρνουμε και κερδίζουμε καλύτερους όρους για τα σχολεία μας και την ζωή μας. Να παλέψουμε για:

  • Το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα, για να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις
  • Δωρεάν μάσκες, σωστών διαστάσεων, και αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ για όλους (μαθητές –εκπ/κούς)
  • Να βρεθούν άμεσα τα κτίρια για τη λειτουργία των επιπλέον τμημάτων
  • Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπ/κού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών
  • Μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία

Μαθητική Αντεπίθεση