ΣΣΠ: Στην φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (Λεωφ. Αλεξάνδρας), ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10, 10:00 

Έπειτα από 5,5 χρόνια που εξελίσσεται η δίκη των νεοναζί δολοφόνων της ΧΑ, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των 68 κατηγορουμένων και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη. Εκτός του αδικήματος του άρθρου 187 (εγκληματική οργάνωση) και της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα, συνεκδικάστηκαν η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ από μέλη της XA στο Πέραμα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ, αλλά και δεκάδες αιματηρές επιθέσεις της νεοναζιστικής συμμορίας.

Τα εγκλήματα αυτά δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά. Αποτελούν ένα μέρος της δράσης της φασιστικής οργάνωσης, η οποία σκοτώνει, ξυλοκοπεί και απειλεί πρόσφυγες και μετανάστες, εργάτες καιαγωνιστές με την ενθάρρυνση πολλές φορές των MME και των κομμάτων της αστικής «δημοκρατίας», τα οποία την «ξέπλεναν» και έλεγαν παλιότερα πως με μια «πιο σοβαρή ΧΑ» θα μπορούσαν να συγκυβερνήσουν.

Ο τεράστιος αναβρασμός των εργαζομένων και της νεολαίας, ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλουνα παραπέμψει σε δίκη όχι μόνο το Ρουπακιά, αλλά και όλα τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, με την αλλαγή του ποινικού κώδικα,επέτρεψε στους φασίστες–τρομοκράτες να λάβουν ηπιότερη μεταχείριση και να βρίσκονται έξω με περιοριστικούς όρους. Σήμερα, όλος ο νεοφιλελεύθερος και ακροδεξιός συρφετός (κυβερνήσεις, δικαστήρια κ.ά.) προετοιμάζεται να ρίξει «στα μαλακά» τους φασίστες δολοφόνους και να τους αφήσει ελεύθερους. Η ίδια η ΝΔ εφαρμόζει μια χουντικού τύπου πολιτική, που θρέφει το φασισμό και την ακροδεξιά: Απάνθρωπη και ρατσιστική αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ άλλων με οργανωμένα πογκρόμ σε Έβρο, Λέσβο κ.ά. με τη συνεργασία αστυνομίας – ακροδεξιών συμμοριών. Οικοδόμηση ενός κράτους έκτακτης ανάγκης με ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, κατάργηση των διαδηλώσεων και διαρκείς διώξεις,όπως απέναντι στους 51 αγωνιστές που έσβηναν τις σβάστικες στη Θεσσαλονίκη. Αντεργατικά μνημονιακά μέτρα/ Εθνικιστική έξαρση, πανάκριβοι εξοπλισμοί και πολεμοκάπηλοι τυχοδιωκτισμοίμε την επίκληση των «εθνικών κινδύνων». Αντιδραστική προπαγάνδα της «αριστείας», των «ειδικών», της «ατομικής ευθύνης»!

Ο φασισμός είναι γέννημα–θρέμμα της κρίσης και σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος, της αστικής πολιτικής και της αστικής δημοκρατίας, η οποία τον φροντίζει, τον προστατεύει και τον διαιωνίζει, για να τον χρησιμοποιήσει όποτε νιώσει ότι απειλείται από το εργατικό κίνημα. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε στον δρόμο μέχρι την οριστική και ολοκληρωτική καταδίκη της ΧΑ αλλά και ενάντια στο φασισμό του κτηνώδους νεοφιλελευθερισμού, που γεννά η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιώντας το χουντικής έμπνευσης μνημονιακό–κατασταλτικό σχέδιό της. Να παλέψουμε για την οικοδόμηση ενός ενιαίου ταξικούμετώπου νεολαίας, εργαζομένων, ανέργων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μεταναστών και προσφύγων για τη μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για να τσακίσουμε τους φασίστες και το κράτος έκτακτης ανάγκης των μνημονιακών.Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να παλέψουμε για να ξεμπερδεύουμε με κάθε είδους φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό! Να ενωθούμε στο δρόμο και με μαχητικές μορφές πάλης και αυτοοργάνωση να τους τσακίσουμε!

  • Διάλυση της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».
  • Παραδειγματική, βαριά καταδίκη όλων των ηθικών αυτουργών και του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά.
  • Κάτω το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την κατάργηση των διαδηλώσεων.
  • Κάτω τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2020/09/blog-post_22.html