Αντεπίθεση των Εργαζομένων στην Υγεία: Όλοι στην Διαδήλωση της ΔΕΘ,  Σάββατο 12/9

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

— Άμεση μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

— Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού

— Ένταξη όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα BAE

 –

Όλοι στην Διαδήλωση της ΔΕΘ,  Σάββατο 12/9

Προσυγκέντρωση: 5:30μμ, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

 –

Ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας φουντώνει, οι κυβερνητικές επιλογές αποδεικνύονται αποτυχημένες και εγκληματικές. Κυβέρνηση και ΜΜΕξαπάτησης επαναφέρουν ακόμα πιο χυδαία την προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης». Το τυχοδιωκτικό άνοιγμα του τουρισμού, η έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και το δημόσιο σύστημα υγείας χτυπημένο απ’ τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και χωρίς ουσιαστική ενίσχυση, κάνουν την κατάσταση επικίνδυνη για τους εργαζόμενους. Η ελληνική οικονομία, καταχρεωμένη και καταχτυπημένη από μια 10ετία κρίσης και μνημονίων, γνωρίζει πτώση της παραγωγής κατά 15%, δημόσιο χρέος πάνω από 200% του ΑΕΠ, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι προστίθενται στην στρατιά των ανέργων, μαζικά λουκέτα…

Ο χρόνος που κερδήθηκε το προηγούμενο διάστημα, επειδή οι εργαζόμενοι τήρησαν τα μέτρα της καραντίνας, δεν αξιοποιήθηκε καθόλου από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό το βλέπουμε και το βιώνουμε από την πληθώρα κρουσμάτων είτε σε νοσοκομεία αναφοράς είτε σε οίκους ευγηρίας, κ.λπ. Το  ποσοστό του ΑΕΠ για την υγεία στο 5%, από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, 40.000 κενές οργανικές θέσεις, κ.ο.κ. Τα κενά στις ΜΕΘ δεν καλύπτονται (θα πρέπει να λειτουργούν 3.500 κλίνες) ούτε με τις προσωρινές ΜΕΘ που άνοιξαν ενώ οι 3.700 πρόσκαιρες προσλήψεις που έγιναν δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις 4.000 αποχωρήσεις από το 2018 έως σήμερα,κ.λπ.

Η ΝΔ ήρθε στην εξουσία με ένα πολύ ξεκάθαρο πρόγραμμα για την υγεία. Ένα πρόγραμμα που αν εφαρμοστεί τότε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα αποκλειστεί ή θα περιοριστεί σε μια στοιχειώδη περίθαλψη. Το πρόγραμμα αυτό προωθεί την αποκλειστική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου στο να τηρεί τους κανόνες πρόληψης από μόνος του ώστε αν χρειαστεί θεραπεία να επωμιστεί ο ίδιος την ευθύνη και το βάρος των εξόδων! Άγρια εμπορευματοποίηση, ξεπούλημα σε ιδιώτες κάθε δομής, εξοπλισμού, εργατικού δυναμικού του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσω των περιβόητων Συμπράξεων Δημόσιων Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ήδη πριν από ένα μήνα ψήφισε το νομοσχέδιο για την «αξιολόγηση της υγείας» που στοχεύει στην διαίρεση των εργαζομένων και στην σταδιακή αλλά γρήγορη ιδιωτικοποίηση της υγείας ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει στην διαίρεση του νοσηλευτικού κλάδου. 16.000 είναι οι έκτακτοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στις άλλες Μονάδες Υγείας (Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.) των οποίων οι συμβάσεις συνεχώς ανανεώνονται για πολλά χρόνια γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι από τους ήρωες που χειροκροτήθηκαν. Όπως και οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, που ζουν υπό την ομηρία των εργολάβων παρόλο που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων και των Δομών Υγείας. Για τέταρτο χρόνο εργάζεται 3.000 μάχιμο προσωπικό μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Όλοι οι παραπάνω πρέπει να μονιμοποιηθούν και να πάψει πλέον η εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία που βιώνουν.

Στα σκαριά βρίσκεται και ο νέος νόμος περαιτέρω ξηλώματος των εργασιακών δικαιωμάτων στο δημόσιο με επέκταση όλων των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα για τον ιδιωτικό τομέα (αναβολή αύξησης κατώτατου μισθού, απλήρωτη ακόμη και αδήλωτη υπερεργασία και υπερωρίες, άρνηση εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ για τις συντάξεις, κ.α.

Να πάρουμε τη μάχη για τη ζωή και το δίκιο στα δικά μας χέρια. Για να προστατέψουμε την υγεία και τη ζωή μας, να επιβάλλουμε τις κοινωνικές και ανθρώπινες ανάγκες, ενάντια στη δολοφονική βαρβαρότητα της «αγοράς» και του καπιταλισμού, των παλιών και νέων μνημονίων, της κυβέρνησης και των λοιπών του πολιτικού θιάσου. Κάθε μέρα που περνάει, όσο η κρίση και το φόρτωμά της στους εργαζόμενους αγριεύουν, φαίνεται όλο και περισσότερο ότι πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη, επικίνδυνη κυβέρνηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

— Αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία. Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

— Μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ.            

— Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.

— Ένταξη όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα BAE.

— Δωρεάν τεστ & μέσα προστασίας για όλους.

— Να ανακληθούν όλες οι αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

— Κανένας περιορισμός στη συνδικαλιστική–πολιτική δράση. Κατάργηση του επαίσχυντου νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Υγεία

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr      e-mail: [email protected]