Αθώοι οι Τούρκοι αγωνιστές – Έπεσε στην απεργία πείνας η συντρόφισσα Ebru Timtik

Ομόφωνα αθώους έκρινε σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, τους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες Baris  Erkius και Huseyin Soungou, που είχαν συλληφθεί έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στις 19/8/2020  μετά από συγκέντρωση συμπαράστασης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας δικηγόρους  Ebru Timtik και Aytak Unsal.

Οι δύο δικηγόροι βρίσκονται στη φυλακή από το 2007 ως τρομοκράτες, επειδή υπερασπίστηκαν κατηγορούμενους που το καθεστώς θεωρεί τρομοκράτες. Και παρότι αθωώθηκαν, η δίκη τους επαναλήφθηκε ξανά, σε πρώτο βαθμό φυσικά, με αντίθετο αποτέλεσμα, αφού οι δικαστές που τους είχαν απαλλάξει διώχθηκαν και αυτοί.

Στους συλληφθέντες είχαν αποδοθεί οι κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας που «προκλήθηκε» από τη ρίψη κόκκινης μπογιάς στο οδόστρωμα και στη συνέχεια για απείθεια, δηλαδή άρνηση δακτυλοσκόπησης. Το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό τους ότι η μπογιά προοριζόταν για την πρεσβεία και κατά λάθος έπεσε στο οδόστρωμα, στο οποίο άλλωστε δεν προξένησε καμία φθορά, καθώς και ότι δεν είχαν πρόθεση να αρνηθούν τη δακτυλοσκόπηση. Όμως δεν εμφανίστηκε διερμηνέας να τους εξηγήσει τη διαδικασία στη γλώσσα τους, αφού δεν γνωρίζουν ελληνικά.

Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισής τους τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. Θανάσης Καμπαγιάννης και Βασίλης Παπαστεργίου, καθώς και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα. Οι μάρτυρες τόνισαν την ανυπαρξία κράτους δικαίου στην Τουρκία, που μεταξύ άλλων οδηγεί στη φυλακή και σε άδικες καταδίκες δικαστές και δικηγόρους, όπως οι δυο απεργοί πείνας. Οι κατηγορούμενοι υπερασπίστηκαν πολιτικά τον αγώνα τους. Στη δίκη, που έγινε σε κατάμεστο από αλληλέγγυους ακροατήριο, κατατέθηκαν ψηφίσματα του ΔΣΑ, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και δήλωση του πρώην προέδρου του ΔΣΑ κ. Δ. Παξινού.

Ο αγώνας όλων μας επικεντρώνεται στην απαίτηση για άμεση αποφυλάκιση και δίκαιη δίκη του απεργού πείνας δικηγόρου Aytak Unsal.

Ο Κώστας Παπαδάκης είναι συνήγορος υπεράσπισης

Η ΟΚΔΕ χαιρετίζει τον αγώνα των Τούρκων επαναστατών ενάντια στο απολυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, αποτίει φόρο τιμής στους δολοφονημένους Τούρκους αγωνιστές και δηλώνει πως θα συνεχίσει σθεναρά να υπερασπίζεται την πολιτική δράση των διωκόμενων αγωνιστών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, που ζουν και παλεύουν στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα σήμερα, όπου το διεθνιστικό καθήκον των επαναστατών είναι και η οργάνωση του αντιπολεμικού αγώνα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των Ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων και κυβερνήσεων και στις δύο χώρες.  Αγώνας μέχρι την τελική νίκη!

Ακολουθεί προηγούμενη ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Για Τους Πολιτικούς Κρατούμενους Στην Τουρκία και Το Κουρδιστάν

ΕΠΕΣΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ Η ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ EBRU TİMTİK

«Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων» – Ν. Μπελογιάννης

Σήμερα 27/8/2020, έπεσε μάρτυρας, στις 238 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, η συντρόφισσά μας, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού, Ebru Timtik. Δολοφονήθηκε από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό γιατί αντιστάθηκε στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση που έχει επιβάλλει ο Ερντογάν και το κόμμα του το AKP, στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας.

Αγωνίστηκε με σθένος και αυταπάρνηση, για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη, το οποίο είναι και το κύριο αίτημα της μεγάλης Αντίστασης της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Μια μαχήτρια της δικαιοσύνης, πάντα στο πλευρό των φτωχών, της εργατικής τάξης, των λαών και της νεολαίας. Γι’ αυτό φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε από το φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, γιατί δε σταμάτησε ποτέ, ούτε για μια στιγμή να υπερασπίζεται είτε ως δικηγόρος, είτε ως αγωνίστρια τους καταπιεσμένους λαούς της Τουρκίας. Γιατί μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου, έβαλε το σώμα της ανάχωμα απέναντι στην καταστολή, την αδικία, τη φίμωση, χωρίς να διστάσει μπροστά στα βασανιστήρια, τις επιθέσεις και τις φυλακίσεις.

H κατηγορία για την οποία και καταδικάστηκε ως “τρομοκράτης”, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, δικηγόροι του Νομικού Γραφείου του Λαού, ήταν ότι υπερασπίστηκε ως συνήγορος, την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την Τουρκική αστυνομία, του Hasan Ferit, που δολοφονήθηκε από μαφιόζους, αγωνιζόμενος ενάντια στα ναρκωτικά, τους 301 εργάτες που δολοφονήθηκαν από το κεφάλαιο στα ορυχεία Soma, τους απολυμένους εκπαιδευτικούς, την Nuriye Gülmen και τον Semih Özakça, που απολύθηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, καθώς και άλλες υποθέσεις κοινωνικής και ταξικής αδικίας.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζει ο Δικηγόρος του Λαού, Aytaç Ünsal, για 212 μέρες και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya, για 196 μέρες. Η κατάσταση της υγείας του συντρόφου Αytaç ολοένα και επιδεινώνεται, καθώς κρατείται δέσμιος στο νοσοκομείο, υπό την απειλή της αναγκαστικής σίτισης, των σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων.

Η μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου ανέδειξε σε όλο τον κόσμο την αδικία και την τρομοκρατία που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μα και συνάμα ανέπτυξε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σε όλα τα μέρη της γης, που έδωσε δύναμη στον αγώνα των απεργών. Από την Τουρκία μέχρι την Ευρώπη και από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, την αδικία, την ιμπεριαλιστική και ταξική εκμετάλλευση, δε γνωρίζει σύνορα.

Στην αντίσταση αυτή πέσανε μάρτυρες 4 σύντροφοί μας, η Helin Bolek, o İbrahim Gökçek, μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, o σύντροφος Mustafa Koçak και η Δικηγόρος του Λαού Ebru Timtik. Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.

Ebru αθάνατη συντρόφισσα μας, γενναία γυναίκα της Dersim, φλογερή μαχήτρια της δικαιοσύνης, σου υποσχόμαστε από το AKP θα ζητήσουμε λογαριασμό.

HELİN,İBRAHİM, MUSTAFA, EBRU, ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟYΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο AYTAÇ ÜNSAL

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Επιτροπή Αλληλεγγύης Για Τους Πολιτικούς Κρατούμενους Στην Τουρκία και Το Κουρδιστάν