Η κυβέρνηση επιβάλλει στους εργαζόμενους απλήρωτες υπερωρίες 

Η κυβέρνηση επιβάλλει στους εργαζόμενους απλήρωτες υπερωρίες 

 

Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη το σχέδιο κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί  στη Βουλή τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση επιβάλλει στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες, κάνοντας έτσι ένα ακόμα δώρο στους εργοδότες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διάταξη του Υπουργείου Εργασίας, όποιος εργαζόμενος επιστρέφει στην εργασία του μετά από προληπτική καραντίνα υποχρεούται να δουλεύει απλήρωτα έως και τρεις ώρες την ημέρα ώστε να  αναπληρώσει τις «χαμένες» ώρες εργασίας…! Έτσι η κυβέρνηση νομιμοποιεί απροκάλυπτα την κατάργηση του 8ωρου και την απλήρωτη εργασία. 

Η διάταξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα αντεργατικών ρυθμίσεων και διατάξεων που εφαρμόζει η ΝΔ. Από την πρώτη φάση έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να πάρει πραγματικά μέρα στήριξης και προστασίας των εργαζομένων, εξαπέλυσε  μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον τους. Βρούτσης και Μητσοτάκης, με πρόσχημα την πανδημία, ψήφισαν μια σειρά νόμων και αντεργατικών ΠΝΠ που συνοπτικά περιλαμβάνουν: μονιμοποίηση της τηλεργασίας σε συγκεκριμένους κλάδους, αναστολές συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία (μισή δουλειά, μισός μισθός) απελευθέρωση απολύσεων, μειώσεις μισθών, αποθέωση του διευθυντικού δικαιώματος κ.α. Συνεχίζουν την μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας που μας μετατρέπει σε σύγχρονους δουλοπάροικους- έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών. 

Τα νέα μέτρα ήρθαν για να μείνουν- Η επίθεση συνεχίζεται 

Η νέα κρίση που ξεσπάει προδιαγράφει ακόμα πιο άγριες επιθέσεις με την κατάρρευση και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών να είναι προ των πυλών. Βασικός στόχος της άθλιας κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων. Ήδη χάρισαν το φετινό δώρο του Πάσχα στους εργοδότες ενώ ετοιμάζονται να μας πετσοκόψουν και το δώρο Χριστουγέννων το οποίο θα υπολογιστεί κυρίως με βάση τα επιδόματα-ψίχουλα της καραντίνας και όχι τη σύμβαση εργασίας…!  Με θράσος η ΝΔ  προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το φόβο αλλά και τους κινδύνους που εμπεριέχει η πανδημία του κορονοϊού ώστε να καταφέρει να περάσει την  μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη ατζέντα της. Την ίδια στιγμή με τον χουντονόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων ενισχύει το δολοφονικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ και των δικαστηρίων που θα καταστέλλει και θα καταδικάζει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης απέναντι στη βάρβαρη αυτή επίθεση. 

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους- Να πληρώσουν κεφάλαιο- πλούσιοι 

Κυβέρνηση και εργοδότες φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε πως δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα, δεν θα δουλέψουμε καμία απλήρωτη υπερωρία, δεν θα χαρίσουμε τα δώρα και τα επιδόματα μας στους κηφήνες της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με την αυτοοργάνωση μας στους χώρους δουλειάς, με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας να τσακίσουμε μια και καλή το Νέο Σύστημα εκμετάλλευσης κυβέρνησης- εργοδοτών και να επιβάλλουμε παντού τις ανάγκες μας, να επιβάλλουμε πως Νόμος Είναι το Δίκιο του Εργάτη. 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ