Φτάνει πια με τους τραμπουκισμούς των εργοδοτών!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ !

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ-ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

Τέλος δεν έχουν τα περιστατικά φυσικής βίας εργοδοτών προς συναδέλφους. Αυτή την φορά σε καφετέρια στην Ηγουμενίτσα στις  9 Ιουνίου, η υπεύθυνη  του καταστήματος  που τυγχάνει και σύζυγος του εργοδότη, χαστούκισε νεαρή συνάδελφό μας. Συγκεκριμένα, η εργαζομένη χρησιμοποίησε ένα φύλλο χαρτί από ένα μπλοκ σημειώσεων όπου  είχε γραμμένες τις μέρες και  ώρες εργασίας της. Αμέσως μόλις το είδε η υπεύθυνη του καταστήματος, επιχείρησε να της το αρπάξει από τα χέρια, με την αιτιολογία ότι χρησιμοποίησε ξένη περιουσία, ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να καταστρέψει το σημείωμα. Έτσι, επειδή η συνάδελφος αρνήθηκε να της το δώσει χρησιμοποίησε βία, χαστουκίζοντας την και αρπάζοντας με βίαιο τρόπο το χαρτί και το κινητό.  Λίγες μέρες νωρίτερα στην Κόρινθο, συνάδελφος διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον εργοδότη του, επειδή πήγε στο μαγαζί να πληρωθεί δεδουλευμένα που του οφειλόταν.

Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να καταλάβουμε ότι τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω κορωνοιού, ήρθαν για να μείνουν. Ο κορωνοιός δεν ήταν παρά μόνο η αφορμή για να επιτεθούν στην εργατική τάξη και με απανωτές ΠΝΠ να ξηλώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει. Και μάλιστα αυτή την φορά να μας φορτώσουν και με ενοχές περί ατομικής ευθύνης σε όλα τα επίπεδα. Η περίφημη «κανονικότητα» που διατυμπανίζουν τα αστικά ΜΜΕ, μαζί με το άθλιο επιτελείο του Μητσοτάκη που θέλουν να μας επιβάλλουν έχει ως σύνθημά της το «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη». Λες και πριν την πανδημία, εμείς οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι φτωχοί ζούσαμε σε κάποια κανονικότητα. Οι εργοδότες από την άλλη με τον αέρα που τους δίνει η κυβέρνηση εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση μαζί με τον φόβο της ανεργίας και μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε δούλοι. Επιθεώρηση, ΙΚΑ, ελεγκτικοί μηχανισμοί με πρόσχημα τον κορωνοιό, έχουν ουσιαστικά καταργηθεί.

Τώρα λοιπόν, ίσως πιο πολύ από ποτέ, είναι αναγκαίο να μη μείνει κανείς μόνος του. Μέσα από την δική μας οργάνωση και τους αγώνες μπορούμε να βάλουμε φρένο σε κυβερνητική κι εργοδοτική αυθαιρεσία. Όλοι οι συνάδελφοι να οργανωθούν στα σωματεία τους. Να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά και την αξιοπρέπειά μας. Γιατί ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση είναι η «Συλλογική μας Ευθύνη»!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508  antepithesistonepisitismo.blogspot.com