Κάτω τα χέρια από την νεολαία. Κάτω η αστυνομοκρατία και η κρατική καταστολή

Κάτω τα χέρια από την νεολαία!

Κάτω η αστυνομοκρατία και η κρατική καταστολή!

H επιστροφή στην «κανονικότητα» που επιφυλάσσει στην εργατική τάξη, στα λαϊκά φτωχά στρώματα και την νεολαία η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεδιπλώνεται μέρα με την ημέρα. Το ούλτρα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ και τα ατέλειωτα δώρα στους εργοδότες προχωράνε χέρι-χέρι με την πιο άγρια καταστολή και επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Μετά το χουντικό μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας η κυβέρνηση και το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ έχουν δώσει το πράσινο φως στις κατασταλτικές συμμορίες των ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ να συμπεριφέρονται ενάντια σε εργαζόμενους και φτωχούς σαν δυνάμεις κατοχής επιβάλλοντας αποπνικτικό έλεγχο σε κάθε εκδήλωση της κοινωνικής ζωής.

Την Κυριακή 24/5 το μεσημέρι στα Σεπόλια ξετυλίχθηκε άλλο ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που συμβαίνουν καθημερινά ενάντια στην νεολαία σε όλη την χώρα. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας νεαρός εκδήλωσε την απορία του σε αστυνομικό που τον κοιτούσε επίμονα λέγοντας του «Γιατί με κοιτάς έτσι; Σου έκανα κάτι;». Με αυτή την γελοία αφορμή πολυπληθής ομάδα αστυνομικών τον πέταξαν στο κράσπεδο και άρχισαν να τον χτυπάνε με κλομπ και να τον κλοτσάνε. Την ίδια κατάληξη είχε και ο φίλος του νεαρού ο οποίος σοκαρισμένος από το γεγονός φώναξε «τι τον βαράτε; αφήστε τον»!  Η κτηνωδία των ένστολων συμμοριών έφτασε στο σημείο να εμποδίσει ασθενοφόρο να φτάσει στο χώρο για να περιθάλψει τους δύο νέους που είχαν αίματα και τραύματα στο κεφάλι ενώ απειλούσαν με προσαγωγές τους περαστικούς που ρωτούσαν τι συμβαίνει προσπαθώντας να «κουκουλώσουν» το περιστατικό. Σε βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα αποκαλύπτεται πλήρως η σαδιστική μανία των αστυνομικών και το μίσος τους για την νεολαία.  

Τις προηγούμενες μέρες έχει προηγηθεί ένα όργιο καταστολής σε πλατείες και γειτονιές της Αθήνας και θεσσαλονικης με τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη κυνηγώντας και χτυπώντας νέους να επιβάλλουν το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Η κυβέρνηση θέλει να παγιώσει ένα περιβάλλον αστυνομοκρατίας, ενάντια στην νεολαία και τους εργαζόμενους, για να μπορέσει να επιβάλει τα μνημονιακά μέτρα, που ετοιμάζει. Παράλληλα τα ΜΜΕξαπάτησης διεξάγουν μια συντονισμένη επιχείρηση στοχοποίησης της νεολαίας και των εργαζομένων. Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, “ατομική ευθύνη”, καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και εν τέλει, νέα, πιο σκληρά μνημόνια είναι τα δόγματα που τηρούν ευλαβικά οι νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτάκη. Δεν έχουν κάνει τίποτα για να ενισχύσουν την δημόσια υγεία (αύξηση κρατικής χρηματοδότησης, προσωπικού, ΜΕΘ κ.λπ.) στην ουσία έχουν αποτύχει παταγωδώς να διαχειριστούν την κατάσταση. Γι’ αυτό όλο και περισσότερο περιορίζουν το κράτος αυστηρά στην κατασταλτική λειτουργία του, τη μετατροπή του δηλαδή σε μία γυμνή συμμορία ενόπλων στην υπηρεσία της κυρίαρχης τάξης. Μόνοι ικανοί να σταματήσουν τα σχέδια τους είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία.  Με ένα κοινό μαχητικό κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με μαχητικούς αγώνες, απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις σε χώρους δουλειάς και σπουδών να ανατρέψουμε τις απάνθρωπες επιθέσεις κυβέρνησης και καπιταλιστών.

  • Κάτω τα χέρια από την νεολαία! – Κάτω η αστυνομική βία και τρομοκρατία!
  • Έξω η αστυνομία από πλατείες, ελεύθερους χώρους!
  • Να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αστυνομικοί – Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα μας!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ