ΣΣΠ: Nα σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές δολοφονίες και η καταστολή των διαδηλώσεων από το κράτος-τρομοκράτη των ΗΠΑ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

“I can’ t breathe”: ο επιθανάτιος ρόγχος που έβγαλε ο Aφροαμερικάνος George Floyd, κατά τη διάρκεια της στυγερής δολοφονίας του από τον αστυνομικό  Ντέρεκ Τσάβιν, τη Δευτέρα 25/5 στην πολιτεία της Μινεσότα των ΗΠΑ, μετατράπηκε στο οργισμένο σύνθημα ενός μαχητικού κινήματος που συνταράσσει τις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα. Η δολοφονία του Floyd πυροδότησε μια πραγματική εξέγερση, μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 10 πολιτείες των ΗΠΑ και έξω από τον ίδιο το Λευκό Οίκο, ενώ είναι θέμα χρόνου να εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες πολιτείες και να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο κύμα αγώνων και εξεγέρσεων μεγαλύτερο από αυτό που γνώρισε η ανθρωπότητα κατά το 2019.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πραγματοποιούν καθημερινές πολύωρες διαδηλώσεις, συγκρούονται μαχητικά με την αστυνομία, η οποία πραγματοποιεί κυριολεκτικά δολοφονικά πογκρόμ απέναντι σε κάθε μαύρο, φτωχό, νέο. Ήδη έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 2 διαδηλωτές από την αστυνομική καταστολή και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Η αμερικάνικη πραγματικότητα…

Η δολοφονία του Floyd ήταν κυριολεκτικά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ωστόσο αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσουν οι κινητοποιήσεις, καθώς οι αιτίες είναι πολύ βαθύτερες. Πρώτα από όλα, η δολοφονία φανέρωσε για άλλη μια φορά, πως το να είσαι Αφροαμερικάνος στις ΗΠΑ, αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή σου, αφού κινδυνεύεις να σε δολοφονήσει το ίδιο το κράτος των ΗΠΑ!

Οι μαύροι, όπως και οι λευκοί νέοι, εργαζόμενοι και φτωχοί στις ΗΠΑ βλέπουν το μέλλον τους καταδικασμένο από την οικονομική κρίση που προελαύνει με τα τρομακτικά ποσοστά φτώχειας, ανεργίας, και έλλειψης στέγασης, καθώς και με το βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσαν από τον COVID- 19. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει 104.000 άνθρωποι από τον ιό σε σύνολο 364.000 παγκόσμια, δηλαδή πάνω από 1 στους 4 νεκρούς του COVID-19 παγκόσμια, βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Οι αιτίες για όλα τα παραπάνω είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφαρμόζονταν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζονται μέχρι σήμερα και η πολιτική επιλογή του αμερικάνικου κατεστημένου(τόσο του Τραμπ όσο και των Δημοκρατικών) να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία, για να κερδίζουν οι καπιταλιστές, ανεξάρτητα από τους κινδύνους που θα είχε αυτό για τις ζωές των εργαζομένων. Η φυλετική και οικονομική ανισότητα στην αμερικανική κοινωνία οδήγησε στο να έχει μεγαλύτερο αντίκτυποη εξάπλωση του ιού στους έγχρωμους και τους φτωχούς. Οι χάρτες δείχνουν ότι οι περιοχές με αφροαμερικανούς και λατινοαμερικάνους στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις πλήττονται περισσότερο, με αναλογικά περισσότερα περιστατικά.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν ένα μεμονωμένο, όπως θέλουν να μας πείσουν τα ΜΜΕ και η αμερικάνικη κυβέρνηση. Είναι μια συνέχεια της ρατσιστικής πολιτικής των ΗΠΑ και της υπερεξουσίας και ατιμωρησίας που λαμβάνουν οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία για τις ΗΠΑ είναι αμείλικτα :

  1. Η αστυνομία σκοτώνει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους/ έτος, τουλάχιστον από το 2013. Οι αστυνομικές αρχές της χώρας συχνά αρνούνται να λογοδοτήσουν για αυτούς τους θανάτους, αποκρύπτοντας περιπτώσεις και αρνούμενες να δώσουν στοιχεία.
  2. Κατά το 2019, υπήρξαν μόλις 27 ημέρες κατά τις οποίες η αστυνομία δεν σκότωσε κάποιον άνθρωπο.
  3. Οι νεκροί μόνο το 2019 ήταν 1099, με το 24% των δολοφονηθέντων να είναι μαύροι!
  4. Οι μαύροι είναι τρεις φορές πιο πιθανό να δολοφονηθούν από τους λευκούς και πιο πιθανό να είναι άοπλοι.
  5. Το 99% των δολοφονιών από αστυνομικούς μεταξύ 2013-2019 δεν οδήγησε σε δίωξη των αστυνομικών.
  6. Τέλος, το παρακάτω διάγραμμα αποδεικνύει πως η αυξημένη αστυνομική αυθαιρεσία δεν συνδέεται, όπως θέλουν να μας πείσουν οι νεοφιλελεύθεροι με την εγκληματικότητα, καθώς παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας:

…και η ελληνική πραγματικότητα;

Στη χώρα μας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δολοφονούνται στο Αιγαίο και στο Έβρο σε τακτική βάση, ενώ η κυβέρνηση ΝΔ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, με τις ευλογίες της ΕΕ εφαρμόζει μια ακραία ρατσιστική πολιτική απέναντι τους, κάνοντας σχέδια μέχρι και για αποστολή προσφύγων σε ξερονήσια!!!

Το μίσος της αστυνομίας και των μνημονιακών κυβερνήσεων απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, νέους, φτωχούς, εργαζόμενους και αγωνιστές είναι ασίγαστο και φανερώνεται διαχρονικά μέσα από αναρίθμητα περιστατικά διαχρονικά όπως τις κρατικές δολοφονίες των Κουμή και Κανελλοπούλου το 1980, του Μιχάλη Καλτεζά το 1985, του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008 και περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας όπως την «υπόθεση Ζαρντινιέρα» παλιότερα ή και πολύ πιο πρόσφατα, όπως την ομηρία των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ τον περασμένο Νοέμβρη, την εισβολή στο σπίτι του Ινδαρέ στο Κουκάκι τον περασμένο Δεκέμβρη, τα βασανιστήρια και τις απρόκλητες συλλήψεις μετά από διαδηλώσεις στα Εξάρχεια, τις εισβολές της αστυνομίας στις πλατείες και το τελευταίο(για την ώρα) το περιστατικό στα Σεπόλια.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά συνέχεια μιας συγκεκριμένης πολιτικής: της οικοδόμησης ενός Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο με το δόγμα Νόμος και Τάξη της κυβέρνησης της ΝΔ βρήκε την ανώτατη του έκφραση. Το Κράτος αυτό στοχεύει στην καταστολή και την τρομοκράτηση των «από κάτω» και στην κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Στρέφεται ιδιαίτερα ενάντια στη νεολαία, ώστε να μην σηκώνουμε κεφάλι ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, το καθεστώς αποικίας χρέους και μνημονίων διαρκείας που θέλουν να μας επιβάλουν, για να πληρώσουμε εμείς, μαζί με τους εργαζόμενους τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης, που όξυνε η εξάπλωση του COVID- 19!

Η εξέγερση στις ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο που πρέπει να κινηθεί η νεολαία στη χώρα μας!

Καλούμε κάθε νέο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να εκφράσουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στη νεολαία και το λαό των ΗΠΑ που εξεγείρεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες, ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές της αμερικάνικης κυβέρνησης. Να βγούμε στον δρόμο για να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονίες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ελλάδα και παντού! Με όπλο μας τους μαχητικούς αγώνες και την αυτοοργάνωση τους, να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο μαζί με εργαζόμενους, φτωχούς, πρόσφυγες και μετανάστες για την μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών και για να συντρίψουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το Δόγμα Νόμος και Τάξης της κυβέρνησης και των υπόλοιπων μνημονιακών!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2020/05/blog-post_30.html