Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς. Η τρομοκρατία εις βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος δεν θα περάσει!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην συναγωνίστρια πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Κατσίμπα, αλλά και την Διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος κ. Μ Αρβανίτη και ζητούμε να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία δίωξής τους.

Την Κυριακή 17/5, ο διοικητής του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ έκανε «αιφνιδιαστικό» έλεγχο για την παρουσία της προέδρου της ΕΝΙΘ σε εφημερία του νοσοκομείου, γνωρίζοντας ότι η πρόεδρος της ΕΝΙΘ είχε δηλώσει αδυναμία πραγματοποίησης της εφημερίας λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα της και είχε  αντικατασταθεί από την Διευθύντρια του τμήματος. Χωρίς λοιπόν να υφίσταται κανένα ζήτημα αδικαιολόγητης απουσίας από την εφημερία, ο Διοικητής τους απευθύνει το πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης απουσίας.

Η Δάφνη Κατσίμπα, δίνει αγώνα προάσπισης και αναβάθμισης του τμήματος απέναντι στον Διοικητή αλλά και πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις εν μέσω καραντίνας για ένα αξιοπρεπές Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Για αυτό τον λόγο και στοχοποιήθηκε. Αυτοί που διέλυσαν την Δημόσια Υγεία και τώρα υποκριτικά χειροκροτούσαν τους ήρωες υγειονομικούς – μισούν και πολεμούν όσους πραγματικά παλεύουν για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας και των εργατικών δικαιωμάτων. Όμως σε αυτό τον αγώνα οι συνάδελφοι δεν θα είναι μόνοι. Είναι κοινός αγώνας όλων μας και θα τον δώσουμε ως το τέλος.

Αυτή η κατασκευή ψευδούς, προσχηματικής αλλά και εκδικητικής συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης  στην πρόεδρό της ΕΝΙΘ δεν θα περάσει!

Η τρομοκρατία εις βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος δεν θα περάσει!

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 –

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  στην Υγεία

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

e-mail: [email protected]