Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη!

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκέμβρη, πληρωμένοι δολοφόνοι των δουλεμπόρων εργολάβων στα συνεργεία καθαρισμού αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν την αγωνίστρια συνδικαλίστρια (γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού) Κωνσταντίνα Κούνεβα με καυστικό οξύ.

Η Κωσταντίνα νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», με καμένο πρόσωπο και βαριές σωματικές βλάβες από το οξύ, στο ανώτερο αναπνευστικό και πεπτικό σύστημα. Τα κτήνη αυτά, χάρη στην κάλυψη που τους παρέχει η αστυνομία και η «τυφλή» Δικαιοσύνη με την «πλημμελή» έρευνα της αποτρόπαιας απόπειρας, κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους δουλέμπορους ή όποιον άλλο εργοδότη έχει ανάλογο πρόβλημα…

Μόλις στις 16 Ιανουαρίου η εισαγγελέας αποφάσισε να επιστρέψει την υπόθεση στην αστυνομία, όταν διαπιστώθηκε πως ούτε καν οι αυτόπτες μάρτυρες δεν εξετάστηκαν! Αυτή είναι η αστυνομία που τα όπλα της εκπυρσοκροτούν «τυχαία» και οι σφαίρες της «εξοστρακίζονται» πάνω σε δεκαπεντάχρονους, όταν η Δικαιοσύνη τους έρχεται σαν σεμνή παρθένα μετά το έγκλημα να τους αθωώσει.

Η αγωνίστρια Κωσταντίνα Κούνεβα θυσιάστηκε για όλους μας. Με την τόλμη της και με τα υψηλά ιδανικά που την διακρίνουν έδωσε την ψυχή και το σώμα της για να καταργηθεί το δουλεμπόριο στις εταιρείες καθαρισμού. Η φωτιά που άναψε με την θυσία της φώτισε το αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνίας μας και των θεσμών της. Φανέρωσε την διεφθαρμένη και ασύδοτη εργοδοσία που απομυζά σαν βρυκόλακας το σώμα και το αίμα των δύστυχων, που τα κανάλια των δουλεμπόρων οδηγούν κατά χιλιάδες στα σύγχρονα κάτεργα. Αποκάλυψε τον πρόστυχο ρόλο της διεφθαρμένης κυβέρνησης, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης της. Αποκάλυψε τον ρόλο των Επιθεωρήσεων Εργασίας, που σαν Πόντιος Πιλάτος εξυπηρετούν την εργοδοσία. Ανέδειξε την σάπια ΓΣΕΕ και το ρόλο της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, ουσιαστικά συνένοχης στα εγκλήματα των εργοδοτών, οσφυοκάμπτη στα κελεύσματα της εξουσίας, στοιχισμένη με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό ενάντια σε κάθε πραγματικό αγώνα που αμφισβητεί την βαρβαρότητα των δουλεμπόρων. Φανέρωσε τα τρωκτικά των δημόσιων υπηρεσιών τύπου ΗΣΑΠ, που με την συνεργασία των δουλεμπόρων λεηλατούν την δημόσια περιουσία συνεργώντας στην καταστρατήγηση ακόμη και της υφιστάμενης εργατικής νομοθεσίας.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα τιμωρήθηκε σκληρά γιατί σαν εργαζόμενη και συνδικαλίστρια πάλευε για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας απαιτώντας από τα δουλεμπορικά γραφεία να την σεβαστούν. Την τήρηση του ωραρίου, τα βαρέα ένσημα που έκλεβαν οι εργολάβοι, τα απλήρωτα νυχτερινά, τις αργίες τις πλαστές αποδείξεις κλπ. Πάλευε για την αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενης καθαρίστριας. Πράγματα αυτονόητα για κάθε εργαζόμενο, όχι όμως για τα δουλεμπορικά γραφεία που λυμαίνονται το δημόσιο με την συνενοχή των διευθυντών και την αδιαφορία της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας έχοντας την κάλυψη της κυβέρνησης και των οργάνων της. Πίσω από την σκληρή εκμετάλλευση πίσω από την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας βρίσκεται η απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ. Οι ίδιοι που στερούν εμάς από τα αυτονόητα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το εφάπαξ, που μας έχουν απλήρωτους, συμβασιούχους ή stage χωρίς μέλλον.Είναι αυτοί που επιτρέπουν στα δουλεμπορικά γραφεία να λυμαίνονται το δημόσιο και τους δύστυχους συναδέρφους που η αδυσώπητη ανάγκη τους έριξε στα δίχτυα τους.

Όμως ένα πλατύ, πανελλαδικό κίνημα αλληλεγγύης με κινηματικά χαρακτηριστικά εμφανίστηκε στο προσκήνιο απαιτώντας δικαιοσύνη για την Κωνσταντίνα. Απαιτώντας να σταματήσει το δουλεμπόριο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θεσμοθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με τους νόμους του Ρέππα που επιτρέπουν την επινοικίαση εργαζομένων και συνεχίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή. Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων οργάνωσε δύο μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 22 Γενάρη και στις 19 Φλεβάρη. Παράλληλα με παρεμβάσεις σε νοσοκομεία και δημόσιους οργανισμούς έφερε στην επιφάνεια την παρανομία και την σαπίλα που κρατούσαν κρυφή οι «έλεγχοι» των Επιθεωρητών Εργασίας και η σιωπή της αστικοποιημένης γραφειοκρατίας. Διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη κλπ) και δεκάδες καταλήψεις Εργατικών Κέντρων και Επιθεωρήσεων Εργασίας κατάγγελλαν τις εργασιακές σχέσεις που πάνω στο έδαφός τους αναπτύσσονται τα δουλεμπορικά γραφεία απαιτώντας την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τη νίκη. Να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, κομμάτι του αγώνα ενάντια στις κοινωνικές καταστροφές που εξαπολύουν οι καπιταλιστές και το σύστημά τους για να μας φορτώσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης (κύμα απολύσεων, συνολική διάλυση των εργασιακών σχέσεων κλπ.).

Πίσω από την επίθεση στην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα στέκονται οι δουλέμποροι των γραφείων επινοικίασης εργαζομένων που πατάνε πάνω στο έδαφος της ίδιας πολιτικής που μας στερεί το δικαίωμα στην υγεία, την εργασιακή ασφάλεια και οδηγεί τα παιδιά μας στην απόγνωση και την ανεργία. Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την πάλη ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο ζητά και από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να κηρύξουν στις 19 Μάρτη απεργία για να καταγγείλουν την δολοφονική επίθεση. Ζητά επίσης να κάνουνε κοινό αίτημα την κατάργηση των εργολαβιών στην καθαριότητα στο δημόσιο και να προσληφθούν οι καθαρίστριες που εργάζονται στον Οργανισμό ή την επιχείρηση του φορέα όπου εργάζονται.

Ο αγώνας είναι κοινός απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού.

  • ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΣ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ