Να παρθούν πίσω οι απολύσεις της εταιρίας BEAT. Κάτω τα χέρια από τους μισθούς

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρίας BEAT(πρώην TAXI BEAT), που πατώντας στις αντεργατικές ΠΝΠ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το καθεστώς τηλε-εργασίας που ήταν όλοι οι εργαζόμενοι, προχώρησε εν μέσω πανδημίας στην απόλυση 15 συναδέλφων, επέβαλε μονομερώς εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις στους μισθούς. Πρόκειται για ακόμα ένα παράδειγμα εργοδοσίας, άριστων και καινοτόμων, που δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Μπροστά στα κέρδη των μετόχων, των golden boys και των στελεχών, οι ζωές των εργαζομένων δεν έχουν αξία.

Δεν πρέπει να υποκύπτουμε στις μεθοδεύσεις αξιολόγησης και χαμηλής αποδοτικότητας που προωθούν οι εργοδότες, για να απολύουν και να μεταφέρουν την αποτυχία τους στους εργαζόμενους. Όταν οι εταιρίες πρότυπο του ελληνικού καπιταλισμού δια στόματος Μητσοτάκη, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, σε λιγότερο από 30 ημέρες δηλώνουν ταμειακή αδυναμία, τότε καταλαβαίνουμε ότι η οικονομική κρίση που μας ξημερώνει θα φορτωθεί στην πλάτη των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων.

Τα ψέματα του υπουργού Eργασίας Βρούτση, όπου στην θητεία του η ανεργία έφτασε 30%, περί δήθεν απαγόρευσης απολύσεων, ακούγονται μόνο ως ανέκδοτο. Το μνημονιακό καθεστώς που κέντησαν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 10 χρόνια είναι εδώ, το ένα success story μετά το άλλο καταρρέει και η έξοδος από τα μνημόνια επιστρέφει με την υπογραφή κορονο-μνημoνίου. Η θεωρία του συμπιεσμένου ελατηρίου συνοδεύεται από τον πακτωλό χρημάτων προς επιχειρήσεις και τράπεζες, όπως επιδοτήσεις, δάνεια και φοροαπαλλαγές. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ο ανύπαρκτος έλεγχος για την τήρηση της σακατεμένης εργατικής νομοθεσίας.

Οι αντεργατικές και αντιδημοκρατικές ΠΝΠ ήρθαν για να μείνουν και να ανοίξουν την όρεξη της κυβέρνησης ΝΔ. Με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και του δικαιώματος στην απεργία, που είχε ήδη προωθήσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να αποφύγουμε την παγίδα της ατομικοποίησης που κρύβει η τηλε-εργασία, γιατί μέσα από αυτήν προσφέρεται η ευκαιρία για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, δυσμενή μεταβολή των συμβάσεων εργασίας, υπονόμευση της συλλογικής οργάνωσης και δράσης που μειώνει την αποτελεσματικότητα των συλλογικών διεκδικήσεων.

Ακόμα και με την μονομερής επιβολή της τηλε-εργασίας και την απαγόρευση κυκλοφορίας, εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε επαφή, να σπάσουμε την απομόνωση και να απαντήσουμε συλλογικά στις επιθέσεις της εργοδοσίας. Όπως οι εργαζόμενοι της BEAT άφησαν τα πληκτρολόγια για μερικές ώρες, κάνοντας στάση εργασίας. Με ενότητα, αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση να προετοιμάσουμε την μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή. Να σταματήσουμε την αντεργατική επίθεση και την ασυδοσία των εργοδοτών. Να επιβάλουμε την κατάργηση των μνημονίων και του Νέου Σύστηματος Εκμετάλλευσης, που οδηγούν τους εργαζόμενους σε ασθένειες, στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Γιατί τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της BEAT και απαιτούμε:

  • Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων
  • Καμία σκέψη για νέες απολύσεις
  • Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων
  • Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας
  • Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας
  • Αυστηρή τήρηση του ωραρίου
  • Απόλυτος διαχωρισμός της επαγγελματικής με την προσωπική ζωή
  • Αποζημίωση για την χρήση του προσωπικού εξοπλισμού και των λειτουργικών εξόδων

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ