Για την αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά την Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη και την παραπλανητική ανάρτηση στο pandiera.gr

Για την αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη και παραπλανητική ανάρτηση στο pandiera.gr

Θεσσαλονίκη 1/5/2020

Ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2020, σε μια περίοδο χαρακτηρισμένη από τις ποικίλες επιπτώσεις της πανδημίας και την βαθιά οικονομική κρίση – τις βάρβαρες αντεργατικές ΠΝΠ της ΝΔ – την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση της κυκλοφορίας – η ΟΚΔΕ πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε τις οργανώσεις της άκρας/ριζοσπαστικής αριστεράς και αναρχικές συλλογικότητες, σε συζήτηση για κοινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Αυτή η συζήτηση δεν έγινε ποτέ, όχι λόγω της δικής μας αδιαφορίας. Η ΟΚΔΕ κάλεσε δημόσια σε συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου (βλ. σχετικές ανακοινώσεις στο okde.gr).

Σήμερα το πρωί, ο χώρος συγκέντρωσής μας βρέθηκε κατελειμένος από το ΚΚΕ, το οποίο δεν καλούσε δημόσια σε συγκέντρωση στον συγκεκριμένο χώρο. Η ΟΚΔΕ, μαζί με το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών, την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, την Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και την Μαθητική Αντεπίθεση, μετέφερε την συγκέντρωσή της πάνω στην Εγνατία σε απόσταση από το ΚΚΕ. Στον ίδιο χώρο, με δικά τους καλέσματα, παραβρέθηκαν δυνάμεις από ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΡΙΣ – ΣΕΚ) και ΛΑΕ, ΔΕΑ, ΑΡΑΣ με πανό φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων και πολιτικών χώρων.

Το μπλοκ της ΟΚΔΕ ξεκίνησε, από το σημείο συγκέντρωσης, διαδήλωση προς το Μνημείο του Εργάτη έξω από το ΕΚΘ. Στην πορεία συμμετείχαν επίσης ΛΑΕ, ΔΕΑ και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στον χώρο της συγκέντρωσης, προσεγγίζοντας το ΚΚΕ, παρέμειναν μόνο οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίες επίσης διαδήλωσαν μόνες τους μετά τη λήξη της συγκέντρωσης του ΚΚΕ.

Όπως ξέρουν όλοι οι συναγωνιστές, η ΟΚΔΕ κάλεσε και οργάνωσε την δική της διαδήλωση για την 1η Μάη, κάτι το οποίο έκανε και θα κάνει σε κάθε περίπτωση που δεν υπάρχει διάθεση για συνδιοργάνωση κινητοποιήσεων – ωστόσο θα συνεχίσουμε σταθερά να επιδιώκουμε την συζήτηση, συνεννόηση, κοινή δράση.

Με αυτή την έννοια, η ανάρτηση στο ιστότοπο pandiera.gr (δείτε εδώ), που παραπληροφορεί πως η ΟΚΔΕ αλλά και άλλες οργανώσεις καλούσαν στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, είναι ψευδής και απαράδεκτη. Εξάλλου, όποιος παρακολουθεί την πολιτική και πρακτική μας στο εργατικό κίνημα, γνωρίζει την αταλάντευτη αντίθεσή μας στην πολιτική και πρακτική του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Όσο για το ευφάνταστο σχόλιο του συντάκτη της παραπληροφόρησης, πως η ΟΚΔΕ και άλλες οργανώσεις δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στην συγκέντρωση του ΚΚΕ γιατί εμποδίστηκαν από τα κορδόνια του ΚΚΕ!! προκαλεί όχι μόνο τα γέλια τα δικά μας αλλά και των ίδιων των Σταλινικών που βλέπουν στην ΟΚΔΕ και τον Τροτσκισμό ένα θανάσιμο πολιτικό εχθρό μέσα στο εργατικό κίνημα.

Στην πραγματικότητα, στην μη ανακοινωμένη συγκέντρωση του ΚΚΕ, αν καλούσαν κάποιες πολιτικές οργανώσεις, αυτές ήταν μόνο δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δηλαδή ο πολιτικός φορέας του συντάκτη της παραπληροφόρησης!! Αυτό λοιπόν δεν είναι απλώς παραπληροφόρηση, αλλά είναι συκοφαντική διαστροφή της πραγματικότητας, που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε και να σχολιάσουμε παραπέρα. Την αφήνουμε στην κρίση των αγωνιστών και των δυνάμεων του εργατικού κινήματος.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ