Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης: Η εργοδοσία στο αρτοζαχαροπλαστείο «ΣΑΡΑΝΤΗΣ» εκμεταλλευόμενη τον κορονοϊό απέλυσε εργαζόμενη!

Η εργοδοσία στο ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΣΑΡΑΝΤΗΣ» εκμεταλλευόμενη τον κορονοϊό απέλυσε εργαζόμενη!

Στο αρτοζαχαροπλαστείο «Σαράντης», επί της Αγ. Δημητρίου (λίγα μέτρα μακριά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) ο εργοδότης εκμεταλλευόμενος την πανδημία του κορονοϊού, απέλυσε παράνομα και καταχρηστικά την εργαζόμενη Φ.Μ, γιατί δεν αποδέχτηκε τις παράνομες και αντεργατικές απαιτήσεις του: Επικαλούμενος την πτώση του τζίρου, απαίτησε από την εργαζόμενη αυθαίρετη αλλαγή ωραρίου, δηλαδή από δω και πέρα να εργάζεται 60 ώρες και 6 μέρες την μία εβδομάδα (κατά παράβαση του 5ημερο/8ωρο) και μάλιστα αδήλωτα, ενώ την επόμενη εβδομάδα να της χρεώνει την κανονική της άδεια,!

Η εργαζόμενη κατήγγειλε άμεσα τις παράνομες απαιτήσεις του εργοδότη στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Την επόμενη μέρα, παρουσία μέλους του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού -Τουρισμού Θες/νίκης αλλά και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο εργοδότης ενημερώθηκε ότι απαγορεύεται να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια. Ωστόσο όχι μόνο αρνήθηκε να εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία, αλλά με περίσσιο θράσος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα την απολύσει (προφανώς εκδικητικά) και ότι θα προσλάβει άλλη εργαζόμενη, η οποία θα αποδεχτεί τους δικούς του (παράνομους) όρους εργασίας.

Για τους εργοδότες όπως αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά τα κέρδη είναι πάνω από όλα, αδιαφορώντας αν βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων με τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, ειδικά τώρα που η πανδημία του επικίνδυνου κορονοϊού επιβάλλει ακόμη περισσότερο την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας.

Η κυβέρνηση, δήθεν πήρε μετρά προστασίας των εργαζομένων όπως η προστασία των εργαζόμενων από τις απολύσεις κτλ, αλλά η καθημερινότητα που ζούμε, οι 60.000 απολύσεις και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες τους διαψεύδουν πανηγυρικά. Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού οι εργοδότες έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει από τα απανωτά μνημόνια. Αφού πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε αποκλειστικά εμείς οι εργαζόμενοι, την οικονομική κρίση, τώρα με πρόσχημα το κλείσιμο των καταστημάτων και την μείωση του τζίρου σε όσα έχουν μείνει ανοιχτά, εργοδότες και κυβέρνηση χέρι -χέρι, επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους.

Χιλιάδες απολύσεις ακόμη και με sms , άδειες άνευ αποδοχών , εξαναγκαστικές άδειες, εκ περιτροπής εργασία, μαύρη και απλήρωτη εργασία, έχουν γίνει πλέον νόμος με την δικαιολογία της πανδημίας και της πτώσης του τζίρου. Μέτρα που δεν είναι προσωρινά, όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσουν, αλλά αντιθέτως ήρθαν για να μείνουν, ακόμη κι όταν επανέλθει η «κανονικότητά» τους.

Στηρίζουμε την αγωνιστική στάση της συναδέλφου και στεκόμαστε στο πλευρό της αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και αντιστέκονται σε αυτή την μάχη ζωής και θανάτου. Γίνεται κατανοητό ότι όσοι γλιτώσουμε από τον κορονοϊό μας περιμένει η ανεργία, η φτώχεια και η ταπείνωση από εργοδότες και κυβέρνηση.

  • ΝΑ παρθεί πίσω η άκυρη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου

  • ΝΑ μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και αυτή την κρίση

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

6982268508 dianomeisthess.blogspot.gr