Εργάτης νεκρός απο κορονοϊο, θυσία στον βωμό του κέρδους

ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ…

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, ένας εργάτης 52 ετών (χειριστής μηχανημάτων), έχασε την ζωή του, επίσημα λόγω κορονοϊού. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εργατικό δυστύχημα-δολοφονία, γιατί ο συνάδελφος που εργαζόταν σε εργοστάσιο της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου, ενημέρωσε την εργοδοσία ότι είχε συμπτώματα κορονοϊού, και μάλιστα κόλλησε από άλλον συνάδελφό του, καθώς δεν πάρθηκε καμία απαραίτητη προφύλαξη λόγω του πρώτου κρούσματος. Η εργοδοσία δεν τήρησε τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά το εργοστάσιο. Το κέρδος της επιχείρησης είναι πάνω κι από τις ζωές των εργαζομένων!

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ κοκορεύεται για τα μέτρα που πήρε πιο σύντομα από άλλες χώρες, αλλά δεν λέει λέξη για όσους συνεχίζουν και εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και χωρίς μέτρα προφύλαξης σε εργοστάσια και επιχειρήσεις. Αφήνοντάς τους στο έλεος των εργοδοτών, που για να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τα κέρδη τους δεν τους ενδιαφέρει καμία τήρηση μέτρων ασφάλειας και υγείας.

Ως εργαζόμενοι πρέπει να καταγγέλλουμε άμεσα παρόμοια περιστατικά, γιατί η υγεία μας στους χώρους εργασίας είναι το πρώτιστο αγαθό. Στηριζόμενοι στην ενότητα, την αλληλεγγύη μεταξύ μας και τους αγώνες μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα του κορονοϊού, αλλά κυρίως την αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ