300 απολύσεις στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Να απαγορευτούν τώρα οι απολύσεις

300 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ Η ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Με μαζική αποστολή sms έμαθαν οι 300 περίπου εργαζόμενοι  των εταιριών επίγειας εξυπηρέτησης «Swissport» και «Skyserv» (ανήκουν στον όμιλο Aviareps) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αρκετοί από αυτούς τους εργαζόμενους δούλευαν για πάνω από δέκα χρόνια και ενημερώθηκαν για την απόλυση τους τηλεφωνικά ακόμα και με μαζικά μηνύματα στα κινητά τους.

«Οι αεροπορικές εταιρείες παίρνουν έκτακτα μέτρα αδειών, απολύσεων, συνταξιοδοτήσεων κ.τ.λ. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια», αυτό έγραφε το μήνυμα που  έλαβαν οι εργαζόμενοι από στέλεχος της εταιρείας. Σύμφωνα με αυτό, η εταιρεία «είναι στη δυσάρεστη θέση να σταματήσει άμεσα τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου». Οι μισοί εργαζόμενοι θα πάνε σπίτι τους με την απόφαση της εταιρίας να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις, χωρίς καν να  ξέρουν πότε στην πραγματικότητα λήγουν, καθώς μετά την πρώτη σύμβαση που υπέγραψαν ανανεώνονται «αυτόματα». Οι εργαζόμενοι  δεν γνωρίζουν καν την διάρκειά τις σύμβασης  τους και έτσι αδυνατίζει και το νόμιμο δικαίωμα τους να διεκδικήσουν την αποζημίωση μέχρι την λήξη της σύμβασης. Η Κυβέρνηση “Μένουμε Σπίτι” έχει προβλέψει για τους εργαζόμενους αυτούς να  μην πάρουν καν το επίδομα των 800 ευρώ καθώς η ΠΝΠ δεν προβλέπει την καταβολή του στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που έληξε η σύμβαση τους!

Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους με σύμβαση  αορίστου χρόνου η επιχείρηση εφαρμόζει την νέα ΠΝΠ «θα ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης». Το 50% θα ενταχθεί στην εκ περιτροπής εργασία, που σημαίνει ότι θα επιβάλλουν στο προσωπικό εργασία δύο (2) εβδομάδων τον μήνα με μείωση 50% στους μισθούς. «Ας ελπίσουμε ότι θα κατορθώσουν οι αεροπορικές εταιρείες πελάτες μας να κρατηθούν όρθιες», έγραφε το sms  ενώ απολογείται για το «άκομψο» του μηνύματος, αλλά, τι να κάνουμε, «είστε πάρα πολλοί και δεν υπάρχει χρόνος προσωπικής επικοινωνίας».

Το SMS της εργοδοσίας όπως και της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: την κρίση και την επιδείνωσή  της με την πανδημία του κορωνοϊού  θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.  Είναι δεδομένο ότι με την πολιτική της  Κυβέρνησης και των επιχειρήσεων   θα αρρωστήσουμε και η αφορμή μπορεί να είναι ο κορωνοϊός, η αιτία όμως είναι η χρεοκοπία της οικονομίας και τα εφιαλτικά μέτρα που εφαρμόζονται κατά των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η άθλια νεοφιλελεύθερη παρέα του  προχωράει σε μια σειρά από μέτρα που εφαρμόζονται με την μαύρη προπαγάνδα του «Μένουμε Σπίτι»  και οδηγεί  την ελληνική κοινωνία στα τάρταρα της εξαθλίωσης και τις αρρώστιας. Η εφαρμογή της πολιτικής του “Μένουμε Σπίτι” είναι ο φόβος της Κυβέρνησης για να μην ξεσηκωθούμε  από τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο των σχολίων και των πανεπιστημίων, στην διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στο Νέο Συστημά Εκμετάλλευσης που εφαρμόζουν  για   να  σώσουν τα κέρδη τους από την πανδημία. Ταυτόχρονα η μαύρη προπαγάνδα του “Μένουμε σπίτι” είναι η τρομοκράτηση όλης της κοινωνίας με ένα  τερατώδες Κράτος Έκτατης Ανάγκης να  μας οδηγεί στην απομόνωση, σε αρρώστιες και πανδημίες. Η πολιτική της ελληνικής Κυβέρνησης είναι ίδια με της Ιταλίας,  τσακίζει τους εργαζόμενους με απολύσεις, μειώσεις στους μισθούς και  Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  που απειλούν την υγεία των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι  δυσκολεύονται να προμηθευτούν  τα απολύτως απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ( ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρόφιμα, μέτρα προστασίας, πληρωμή ενοικίου, ρεύματος, νερού κλπ), και η απομόνωση τους οδηγεί στην αρρώστια και στο θάνατο.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντισταθούμε στο  «Μένουμε Σπίτι» , να απαλλαχτούμε από την «ατομική ευθύνη» που μας έχουν επιβάλει και να προχωρήσουμε στην συλλογική δράση. Προσεχτικά και με τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουμε την υγεία μας από τους μνημονιακόυς κανίβαλους και την εξάπλωση του κορωνοϊού, να διαμαρτυρηθούμε με οποιοδήποτε τρόπο  με ενότητα και αλληλεγγύη, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά. Να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε  την Αντεπίθεση μας για  να απαιτήσουμε την κατάργηση των μνημονίων που οδηγούν τους εργαζόμενους σε ασθένειες και  έχουν φέρει την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στην διάλυση . Άμεσα και μέσα από τους αγώνες μας πρέπει να απαιτήσουμε:

– Καμία εφαρμογή των ΠΝΠ. Καμία μείωση αποδοχών/ωρών εργασίας σε κανέναν  εργαζόμενο – Απαγόρευση των απολύσεων.

– Να διασφαλίσουν οι εργαζόμενοι και με νόμο του κράτος τους μισθούς τους σε επιχειρήσεις που κλείνουν. Να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης.

– Να ξηλώσουμε το Κράτος Έκτατης Ανάγκης και να εγκαθιδρύσουμε ένα πραγματικό Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας για όλους και ιδιαιτέρα για όλα τα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας (φτωχούς, άνεργους, συνταξιούχους κλπ).

–  Να επιταχθούν όλα τα αποθέματα που είναι αναγκαία για την επιβίωση του πληθυσμού, καθώς και οι αλυσίδες μεταφοράς και διανομής τους.

 Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

– Η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη να είναι δωρεάν για όλους, άμεσες & μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών.

– Διαγραφή του χρέους για εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να γίνουν όλα τα παραπάνω. Να βγούμε από το Ευρώ και την Ε.Ε. που είναι υπεύθυνη για την φτώχεια και την εξαθλίωση.

– Να απαγορευτεί κάθε νομοθετική δραστηριότητα της κυβέρνησης που δεν σχετίζεται με την εφαρμογή των παραπάνω.

 –

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

Επικοινωνία:

Αθήνα, 6951 089 409
Θεσ/νίκη, 6982 268 508 – 2310 265 730
 email: [email protected]