Να αποσυρθούν οι κατηγορίες ενάντια στον Π. Καλφαγιάννη. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – συνδικαλιστές

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες ενάντια στον Π. Καλφαγιάννη

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – συνδικαλιστές 

Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, καλείται να παρουσιαστεί στις 24 Φεβρουαρίου ενώπιον του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με βασική κατηγορία την  «κατ’ εξακολούθηση τελεσθέν έγκλημα της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 106,7 FM ΕΡΤ – Open Radio χωρίς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης ή λειτουργίας», δηλαδή για τη λειτουργία της ΕΡΤ Open που κράτησε όρθιο το ηθικό των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ μετά το «μαύρο» του Σαμαρά το 2013.

Το κλητήριο θέσπισμα εξεδόθη από την Εισαγγελία Αθηνών εναντίον του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, μάλιστα με χειρόγραφη σημείωση «Όπως προσδιορισθεί ταχέως». Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, η κλήση έγινε «μετά από καταγγελία του γνωστού Παπαουλάκη της ΕΕΤΤ». Ήταν αυτός που κατέβασε στις 11 Ιουνίου 2013 τους πομπούς της ΕΡΤ κατ’ εντολήν της τότε κυβέρνησης και της Digea, σύμβουλος της Ασημακοπούλου και της Ν.Δ. και εξ αιτίας του η αστυνομία είχε συλλάβει τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τον τότε ταμία και νυν γ. γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρη Κούνη, επειδή ως συνδικαλιστές δεν φίμωσαν την φωνή των εργαζομένων και δεν έριξαν «μαύρο» στο ραδιόφωνο της ERTopen.

Ο Π. Καλφαγιάννης καταγγέλλει παλαιότερη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη, ως αρχηγού της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «στη νέα ακομμάτιστη ΕΡΤ, που είναι αποφασισμένη να επανιδρύσει η Ν.Δ., προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι πάσης φύσεως Καλφαγιάννηδες και οι συμβασιούχοι κομματικοί γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτή η επίθεση δεν είναι μια τυχαία επίθεση στον Π. Καλφαγιάννη αλλά μια επίθεση ενάντια στα πιο οργανωμένα κομμάτια του εργατικού κινήματος με στόχο να χτυπηθεί η ραχοκοκκαλιά του ώστε να επεκταθεί παντού η ζούγκλα του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης.

Σε αυτήν την επίθεση η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη επιστρατεύει την αστική δικαιοσύνη – βασικός πυλώνας του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης – που τα τελευταία (μνημονιακά) χρόνια έχει γίνει λυσσασμένη απέναντι στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αγώνες, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες προκειμένου να βαθύνει το μνημονιακό καθεστώς.  Η οργάνωση, η αλληλεγγύη και οι μαχητικοί μας αγώνες είναι τα μόνα όπλα ενάντια στο μνημονιακό καθεστώς, για να μπορέσουμε να επιβάλουμε τα συμφέροντά μας και να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων