Αστυνομικός έβγαλε όπλο και απείλησε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ. Με τους αγώνες μας να πετάξουμε την αστυνομία έξω από τις σχολές!

Αστυνομικός έβγαλε όπλο και απείλησε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ

Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!

Με τους αγώνες μας να πετάξουμε την αστυνομία έξω από τις σχολές!

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: 26/2, 13.00, ΑΜΦ.Α

Οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο στις σχολές, έχοντας ως επίκεντρο την ΑΣΟΕΕ. Έπειτα από το όργιο καταστολής, προσαγωγών και καταπάτησης του ασύλου από τις συμμορίες της ΕΛΑΣ στις 11/11, έρχεται  και η 24/2 να μας υπενθυμίσει τι σημαίνει η κατάργηση του ασύλου: ασφαλίτης εισέβαλε στο προαύλιο της σχολής για να συλλάβει μικροπωλητή μετανάστη και δεν δίστασε να βγάλει όπλο ενάντια σε όποιον φοιτητή τον αποδοκίμαζε και απαιτούσε να φύγει!!! Τα ΜΑΤ εμφανίστηκαν κατευθείαν, όπου πήραν τον ασφαλίτη, χωρίς να λείπει η χρήση χημικών και οι ξυλοδαρμοί για άλλη μια φορά εν ώρα μαθημάτων.

Αυτή η κατάσταση  που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά στην ΑΣΟΕΕ, είναι επακόλουθο της κατάργησης του ασύλου και του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μέρα με την μέρα δείχνουν ολοφάνερα τι εννοούσαν ότι θα σπάσουν το “άσυλο ανομίας”: ξύλο σε φοιτητές, ξύλο σε ανυπεράσπιστους μετανάστες, τρομοκρατία σε όποιον διανοείται να αντιστέκεται στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θέλουν πανεπιστήμια «νεκροταφεία», χωρίς αντίσταση στη μνημονιακή λαίλαπα, για να περνάνε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τις ζωές μας, χωρίς κανένα εμπόδιο. Ξεπουλάνε τα πάντα, συνεχίζοντας ακριβώς εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ: (ασφαλιστικό, δημόσια περιουσία, πρώτη κατοικία κ.α. ) για να λεηλατούν και να ασυδοτούν μια χούφτα αρπακτικά εις βάρος μας. Αντίστοιχα στην παιδεία, όπου ο νόμος Κεραμέως που ψηφίστηκε θα είναι η αρχή για να έρθουν άμεσα τα δίδακτρα, το κλείσιμο σχολών, τις διαγραφές φοιτητών. Καταργώντας το άσυλο, θέλουν να σπάσουν την μοναδική αντίσταση που έχουν οι φοιτητές απέναντι σ’ αυτή την νεοφιλελεύθερη σαπίλα: τις γενικές τους συνελεύσεις, τις καταλήψεις και την συλλογική τους οργάνωση.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν! Να απαντήσουμε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις των σχολών μας. Είναι ο μόνος μας δρόμος για να υπερασπιστούμε το άσυλο, τις σπουδές μας και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Με ενότητα και αυτοοργάνωση να καταφέρουμε να μαζικοποιήσουμε τα μέσα πάλης μας και να τους δώσουμε μια νέα πνοή! Για να απαντήσουμε στην πράξη στην καταπάτηση του ασύλου και συνεχή εισβολή ΜΑΤ στην σχολή. Να ενωθούμε μαζί με τους μαθητές όπου κάνουν καταλήψεις και μαζικές πορείες για τον νέο νόμο για τα Λύκεια. Οι μαχητικοί αγώνες της νεολαίας σε πολλές χώρες(Χιλή,Γαλλία κτλ) μας δείχνουν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται, ότι μόνο προετοιμάζοντας μαζικές καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές πορείες μπορούμε να νικήσουμε – και να στείλουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τα τσιράκια τους και τις καταστροφικές πολιτικές τους στον κάλαθο των αχρήστων!

  • Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!
  • Ενωμένοι, μαζικά, μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο!
  • Κάτω ο νέος νόμος Κεραμέως! – Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ