Νίκη στον Αγώνα των Μεταλλωρύχων της Αλβανίας

Νίκη στον Αγώνα των Μεταλλωρύχων της Αλβανίας


Η ΟΚΔΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους μεταλλωρύχους της πόλης Μπουλκίζα στην Αλβανία που εδώ και καιρό βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στους μισθούς πείνας και στις άθλιες εργατικές συνθήκες.

Ο μαχητικός τους αγώνας και ιδιαίτερα ο αποφασιστικός ρόλος του “Ενωμένου Συνδικάτου των Μεταλλωρύχων της Μπουλκίζας” που δημιουργήθηκε πρόσφατα έχει θορυβήσει τον μεγιστάνα ιδιοκτήτη των Μεταλλείων της Μπουλκίζας Σαμίρ Μάνε και την αλβανική κυβέρνηση οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία έχουν προχωρήσει στο χτύπημα του αγώνα με σκοπό να λυγίσουν το ηθικό των εργατών.

Έτσι ο ολιγάρχης Σαμίρ Μάνε καταστρατηγώντας κάθε εργατική νομοθεσία που απαγορεύει την απόλυση συνδικαλιστών προχώρησε στην απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Ελτόν Ντεμπρέσι ενώ η τοπική Αστυνομία μετά από αυτή την κατάπτυστη κίνηση προχώρησε και στην σύλληψη του!

Τέτοιες πρακτικές όμως δεν φοβίζουν τους εργαζόμενους, το αντίθετο, τους εξοργίζουν! Με όπλο την ταξική και διεθνιστική μας αλληλεγγύη να σταθούμε δίπλα στους αλβανούς μεταλλωρύχους.

  • Αλληλεγγύη με τους μεταλλωρύχους της Μπουλκίζα!
  • Νίκη στην Απεργία τους για αύξηση μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας!
  • Άμεση Επαναπρόσληψη του  Ελτόν Ντεμπρέσι!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ