Πογκρόμ διαρκείας από τον «Νόμο και Τάξη» της ΝΔ – ΔEΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Μαζική, αγωνιστική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

Στηρίζουμε στα δικαστήρια της Ευελπίδων τους διωκόμενους συντρόφους

– της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το πρωί της Παρασκευής 22/11

– του Ξεκινήματος, το πρωί της Δευτέρας 25/11

 

Η μνημονιακή, ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την αστυνομοκρατία, την άγρια επίθεση στα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Μετά την καταστολή στην ΑΣΟΕΕ, τις στοχευμένες συλλήψεις αγωνιστών φοιτητών της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ξεγύμνωμα στο αστυνομικό τμήμα μελών του ΣΕΚ κ.ά. και θορυβημένη από τα αντανακλαστικά αντίστασης του κινήματος, η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν νέο πογκρόμ χουντικού τύπου μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Στις 17 Νοέμβρη, δεκάδες χιλιάδες κόσμου έκαναν την πορεία του Πολυτεχνείου ένα μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση, την πολιτική της, την τρομοκρατία των μηχανισμών καταστολής. Εκείνη τη μέρα, η αστυνομία επιδόθηκε σ’ ένα έξαλλο κυνήγι αγωνιστών, νέων, εργαζόμενων, φοιτητών, πραγματοποιώντας 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές. Μπουκάραν άγρια το απόγευμα σε πολυκατοικίες, τρομοκρατώντας ολόκληρες γειτονιές. Φωτογραφίζοντας μπάζα και τούβλα από οικοδομικές εργασίες, τα βάφτισαν πολεμοφόδια. Το βράδυ εφόρμησαν στα Εξάρχεια, με φανερό στόχο να συλλάβουν όποιον βρουν μπροστά τους ή θεωρούσαν εύκολο στόχο, χτυπώντας και στέλνοντας πολύ κόσμο στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους μια νεαρή κοπέλα που απλά καθόταν στην περιοχή και χτυπήθηκε άγρια στο κεφάλι, καθώς και ένας δημοσιογράφος που επιχειρούσε να καταγράψει τα όργια των ΕΛΑΣ–ΟΠΚΕ–ΕΚΑΜ.

Σ’ αυτή την κατασταλτική έφοδο, συνελήφθησαν και δύο αγωνιστές από το Ξεκίνημα, που δεν είχαν καμία σχέση με οποιοδήποτε άλλο περιστατικό. Κατά τη σύλληψη της μίας συντρόφισσας, 10 αστυνομικοί τη χτυπούσαν και της πατούσαν το δεξί χέρι, προκαλώντας της κακώσεις.  Σε όλες τις συλλήψεις έχουν υπάρξει πράξεις βίας και αγριότητας, που πολλές δεν έχουν γίνει γνωστές, καθώς αυτές οι συλλήψεις βρίσκονται στα όρια της αρπαγής–απαγωγής. Τα κατηγορητήρια είναι στημένα, πάνω στους πιο άθλιους χουντικούς νόμους (απείθεια) ή κατευθείαν βγαλμένα από τα ασφαλίτικα γραφεία.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων την επομένη (18/11), η αστυνομία έβρισε χυδαία και χτύπησε απρόκλητα όσους συμμετείχαν, προσπαθώντας να τους διώξει μακριά, ακόμα και γονείς που ήθελαν να προσεγγίσουν τη δίκη των παιδιών τους!

Όλα αυτά στο δόγμα της «καταναγκαστικότητας του ξύλου», όπως τόλμησε να πει ο Μάκης Βορίδης, πρώην μέλος της ΕΠΕΝ (φασιστικής νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου), που κυκλοφορούσε με τσεκούρια στους δρόμους! Κυβέρνηση, κατασταλτικοί μηχανισμοί και ΜΜΕ, το σινάφι αντιδραστικών, ακροδεξιών, φιλοχουντικών και αντικομμουνιστών του Μητσοτάκη, εξαπολύουν έναν οχετό ενάντια στο Άσυλο, τους αγώνες, το κίνημα, βρίζοντας χωρίς όριο τους νέους, τους φοιτητές, τους αγωνιστές. Η αλαζονεία και η κτηνωδία τους ξεδιπλώνεται την ίδια στιγμή που ένα 9 μηνών βρέφος ξεψυχούσε από αφυδάτωση στην κόλαση της Μόριας… Και αφού δεν μπορούν να πείσουν κανέναν και δεν έχουν καμία άλλη πολιτική από την βαρβαρότητα των Μνημονίων και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν τον κόσμο στο σπίτι του και να κυριαρχήσουν με όπλα τον φόβο και τον κρατικό βούρδουλα. Είναι όμως γελασμένοι, όπως δείχνει και το διεθνές κύμα εκρήξεων και εξεγέρσεων των «από κάτω»! Δεν θα αργήσει πολύ η ώρα που και τα πογκρόμ της ΝΔ θα βρουν απέναντί τους σύσσωμους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Όλοι στον Αγώνα – Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, να επιβάλλουμε μαχητικά τις ελευθερίες μας – ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ