Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την πορεία του Πολυτεχνείου

Οι μαζικές και με παλμό πορείες του Πολυτεχνείου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.ά., οι μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια, στέλνουν μήνυμα ελπίδας και αγώνα. Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία έδειξαν ότι απορρίπτουν την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, των κανίβαλων της «ελεύθερης αγοράς», του αντιδραστικού σιναφιού ακροδεξιών, φιλοχουντικών και αντικομμουνιστών που στριμώχνονται γύρω απ’ τον Μητσοτάκη με σημαία την καταπολέμηση της «ανομίας». Ότι θέλουν να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», τα αστυνομικά πογκρόμ διαρκείας, τις χουντικού τύπου επιχειρήσεις και τη μαύρη προπαγάνδα ενάντια στο Άσυλο και τους αγωνιζόμενους φοιτητές, με τα οποία η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής επιχειρούν να επιβάλλουν τον φόβο και να ανοίξουν τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα στο κίνημα και τους αγώνες. Ότι είναι παρόντες, θέλουν να ανοίξουν ένα νέο κύκλο αγώνων, που θα φράξει τον δρόμο στη συνέχιση των μνημονίων και στο σάρωμα κάθε εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος.

Καθοριστική η παρουσία της νεολαίας και των φοιτητών, που έδωσαν το στίγμα των συνελεύσεων και καταλήψεων του προηγούμενου διαστήματος, δείχνοντας ότι έχουμε τη δύναμη να βγούμε μπροστά, με ένα μαζικό – μαχητικό – αυτοοργανωμένο φοιτητικό κίνημα, που θα τσακίσει τα σχέδια της Κεραμέως και της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει πλήρως την εκπαίδευση και να τσακίσει τα μορφωτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της νεολαίας.

Οι δυνάμεις καταστολής για ακόμα μια φορά οργίασαν μετά το τέλος των μαζικών διαδηλώσεων, προκαλώντας, χτυπώντας, προσαγάγοντας και συλλαμβάνοντας στο σωρό. Αυτά τα πογκρόμ σύντομα θα έχουν απέναντί τους σύσσωμους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, που θα υπερασπίσουν τον εαυτό τους και τις ελευθερίες τους από τους κρατικούς τραμπούκους!

Οργή προκαλεί και η προκλητική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, πουλώντας την ίδια ώρα αντιπολιτευτικό «πεζοδρόμιο» αλλά και «υπευθυνότητα» για τη διασφάλιση της «ομαλότητας» στην πορεία! Εργαζόμενοι, νέοι και αγωνιστές δεν πρέπει να δώσουμε το παραμικρό περιθώριο σ’ αυτούς τους μνημονιακούς απατεώνες να κάνουν την κάλπικη αντιπολίτευσή τους στην πλάτη μας.

Η ΟΚΔΕ συμμετείχε με ένα δυναμικό μπλοκ, μαζί με τη Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και τη Μαθητική Αντεπίθεση, δίνοντας το δικό της στίγμα με συνθήματα όπως: «Η Φτώχεια δεν Σβήνει με την Καταστολή, οι Δρόμοι της Αθήνας θα γίνουν Χιλή», «Κάτω τα Μνημόνια των Χρεοκοπημένων, Εμπρός για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων», «Έξω απ’ την ΕΕ των Πολυεθνικών, Κόκκινη Ευρώπη των Εργατών» κ.ά.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη ταξική

Στον δρόμο θα σπάσει η επίθεση και η τρομοκρατία της κυβέρνησης της ΝΔ

Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη – Όλοι στον αγώνα