Άμεση παύση της δίωξης του Νίκου Χαραλαμπόπουλου

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Καταγγέλλουμε τη νέα δίωξη σε βάρος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», αυτή τη φορά στο πρόσωπο του Ν. Χαραλαμπόπουλου. Η δίωξη αυτή στοχεύει στην φίμωση και την ποινικοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης των στρατευμένων, στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η δίκη έχει οριστεί με μια διαδικασία-εξπρές και με διάφορες μεθοδεύσεις για τις 21/11 στην Αλεξανδρούπολη.

Πρώην διοικητής στρατοπέδου στην Αλεξανδρούπολη κατέθεσε μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση» κατά των διαχειριστών του μπλογκ της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και συγκεκριμένα στον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο τυπικά ανήκε το τηλέφωνο του μπλογκ όπου γίνονται καταγγελίες των στρατευμένων. Η μήνυση αφορά δημοσιευμένες καταγγελίες οι οποίες προέρχονταν από φαντάρους και στελέχη και σχετίζονταν μεταξύ άλλων με εκδικητικές συμπεριφορές, εξοντωτικές ποινές, αρνήσεις κανονικών, γονικών αλλά και αναρρωτικών αδειών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο δρόμο που χάραξε και ο Σύριζα, προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή άσκησης κριτικής απέναντι στην πολιτική της, τον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον μιλιταρισμό κ.α. και γι’ αυτό το λόγο επιχειρεί να σκληρύνει το κράτος έκτακτης ανάγκης. Μια τέτοια φωνή είναι και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Ταυτόχρονα μέσα από την μακροχρόνια δράση τους έχουν συμβάλλει στο αντιπολεμικό κίνημα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων. Γι’ αυτό το λόγο διώκονται και έχει στηθεί εναντίον τους μια βιομηχανία διώξεων και κατασκευής ενόχων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει τον πόλεμο πιο κοντά γιατί
συνεχίζει να ενισχύει την εξυπηρέτηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού επιδιώκοντας να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στην εξυπηρέτηση των στρατιωτικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου. Η φιλοϊμπεριαλιστική κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες για τη δημιουργία νέων βάσεων και πολεμικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και προωθεί έναν νέο γύρο εξοπλισμών, την ίδια στιγμή που πετσοκόβει τις δαπάνες σε υγεία, παιδεία, μισθούς και κοινωνικές παροχές.

Να προετοιμάσουμε ένα ισχυρό εργατικό, αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα βάλει ένα φρένο στα σχέδια κυβέρνησης–καπιταλιστών–ιμπεριαλιστών, που θα εμποδίσει όσους επιθυμούν να θυσιάσουν τον ελληνικό λαό ως κρέας για τα κανόνια, που θα ξεσκεπάσει όσους παρουσιάζουν τις «εθνικές διεκδικήσεις» και τα «εθνικά συμφέροντα» της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών ως συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας, που θα υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Η Ο.Κ.Δ.Ε. στέκεται αλληλέγγυα στον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος. Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης, την απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες.