5χρονο προσφυγόπουλο νεκρό στη Μόρια – Κυβέρνηση, ΕΕ, Ιμπεριαλιστές… ΦΟΝΙΑΔΕΣ!

Ένα 5χρονο αγοράκι, προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν, σκοτώθηκε στη Μόρια, όταν έπαιζε με χαρτόκουτο και το παρέσυρε φορτηγάκι.

Δεν είναι ατύχημα, αλλά ένα ακόμα έγκλημα της ρατσιστικής κτηνωδίας των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των ελληνικών κυβερνήσεων σήμερα της ΝΔ και χθες του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Μόρια στοιβάζονται 12.000 πρόσφυγες σε έναν χώρο που μετά βίας αρκεί για 3.000. Ενώ πριν λίγες μέρες έκλεισε δίπλα από το hot spot ο μόνος χώρος για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όπου μπορούσαν να παίζουν με τις μητέρες τους. Σε όλη τη χώρα, το αίσχος των hot spot, με τις άθλιες συνθήκες, ξεχειλίζει.

ΝΔ σήμερα και ΣΥΡΙΖΑ χθες, με τα «κλειστά σύνορα» και τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας έχουν κάνει τη χώρα μας αποθήκη ψυχών, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο υγρό τάφο. Παζαρεύουν για τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ χιλιάδες ανθρώπινες ζωές απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν, ενώ η Ευρώπη Φρούριο βουλιάζει στον σκοταδισμό του «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να δείξει ρατσιστική πυγμή με δολοφονικές απελάσεις και θαλασσοπνίγοντας τους πρόσφυγες, για να ενισχύσει τη διαίρεση και την καταστολή των εργαζομένων με «νόμο και τάξη». Στέκεται όμως σούζα στις διαταγές των ιμπεριαλιστών για τήρηση της συμφωνίας ΕΕ–Τουρκίας, για να μην προχωράνε οι πρόσφυγες προς την υπόλοιπη Ευρώπη – και ζητάει «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» και κονδύλια για να ξεκοκκαλίσουν κι άλλα οι ημέτεροι απατεώνες!

Συνεχίζει έτσι την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που με υποκριτικό «φιλομεταναστευτικό» προσωπείο ήταν αυτός που επικύρωσε και εφάρμοσε τη συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας, γέμισε τη χώρα με hot spot, ενίσχυσε τη σιδηρόφραχτη παρουσία του ΝΑΤΟ και της Frontex. Και είχαν το θράσος τα στελέχη του να χύσουν κροκοδείλια δάκρια για το νεκρό 5χρονο! Ίσως αύριο τους δούμε να τρυπώνουν σε κάποια αντιρατσιστική κινητοποίηση, για να ξεπλύνουν τα εγκλήματά τους.

Μόνο οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας μπορούν να βάλουν τέλος στην αντιπροσφυγική εκατόμβη, να φράξουν τον δρόμο στο ρατσιστικό μίσος. Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε:

Kάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Ανοιχτά σύνορα – Χαρτιά στους πρόσφυγες – Για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση για όλους τους ανθρώπους

Έξω το ΝΑΤΟ και η Frontex από το Αιγαίο

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ