Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Ατελείωτος ο κατάλογος των εργοδοτικών εγκλημάτων

Ατελείωτος ο κατάλογος των εργοδοτικών εγκλημάτων

Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των καπιταλιστών

Συλλογικοί αγώνες – οργάνωση στους χώρους δουλειάς

για να τους σταματήσουμε!

Στις 12/9 συνάδελφος διανομέας από το Άργος που νοσηλεύονταν στο ΚΑΤ από τις 15 Νοέμβρη 2018, αφού είχε παρασυρθεί εν ώρα εργασίας από αυτοκίνητο και είχε τραυματιστεί σοβαρά, δυστυχώς κατέληξε. Από τις αρχές Μάη μέχρι και σήμερα, 18 συνάδελφοί μας κατέληξαν εν ώρα εργασίας και συνολικά 54 έχουν τραυματιστεί.

10/5 52χρονος εργάτης σε εργασίες αποκατάστασης οδοποιίας στην Εύβοια, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από φορτηγό που ντελαπάρισε.

11/5 60χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από σκαλωσιά 7 μέτρων σε οικοδομή στο Ηράκλειο Κρήτης.

20/5 42χρονος εργάτης στο ναυπηγείο «ΑΤΛΑΣ» του συνεργείου «Μπαϊρακτάρης», στο Πέραμα έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από σκαλωσιά.

5/6 42χρονη εργαζόμενη σε ξενοδοχείο κατέληξε στο δωμάτιο του  ξενοδοχείου όπου και διέμενε.

12/6 52χρονος εναερίτης, εργαζόμενος σε εργολάβο στη Δράμα, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από στύλο της ΔΕΗ.

18/6 49χρονος εργάτης σκοτώθηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε οροφή κτηρίου στη Στυλίδα Φθιώτιδας έπεσε από μεγάλο ύψος.

18/6 43χρονος εργάτης σκοτώθηκε όταν έπεσε από μεγάλο ύψος, κατά τη διάρκεια εργασιών σε εξοχική κατοικία στον Μαλακώντα Ευβοίας.

30/6 48χρονος φύλακας σε εργοστάσιο, έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε κοντά στο εργοστάσιο στην περιοχή της Φυλής.

11/7  Καθαριστής κατέληξε από θερμοπληξία, κατά τη διάρκεια εργασιών στους εξωτερικούς χώρους του ΓΝΑ, σε συνθήκες καύσωνα.

11/7 36χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ, Άρης Δάρρας, έχασε τη ζωή του όταν χτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εργασιών σε γερανογέφυρα.

19/7 48χρονος εργάτης στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών σκοτώθηκε όταν έπεσε από ύψος πέντε μέτρων, στην προσπάθειά του να καθαρίσει μηχάνημα μεταφοράς απορριμμάτων.

28/7 52χρονη εργάτρια στο εργοστάσιο της ΒΑ έχασε τη ζωή της όταν κατά τη διάρκεια εργασιών βρέθηκε κάτω από κλαρκ.

10/8 50χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε φρεάτιο σε σπίτι στο Ρίο Αχαΐας έχασε τις αισθήσεις του από αναθυμιάσεις και έπεσε μέσα σε αυτό.

18/8 Εργάτης- χειριστής μηχανήματος Γκρέιντερ έχασε τη ζωή του, όταν το τροχοφόρο έπεσε σε χαράδρα στο δρόμο Πλατιάνα- Φιγαλεία στην Πελοπόννησο.

22/8 Οδηγός του ΟΑΣΘ άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι εν ώρα υπηρεσίας.

24/8 62χρονος ελαιοχρωματιστής έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά στην Αμφιλοχία.

4/9 25χρονος εργάτης σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου στη Δράμα, όταν καταπλακώθηκε από μαρμάρινο όγκο.

12/9 Διανομέας κατέληξε μετά από 10 μήνες νοσηλείας, όταν στις 15/11/2018 είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο εν ώρα εργασίας.

Οι εργαζόμενοι καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, στο όνομα της μνημονιακής κανονικότητας και πραγματικότητας. Δουλεύουμε απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, αντιμετωπίζοντας εξοντωτική πίεση και εντατικοποίηση, σε αντίξοες συνθήκες εργασίας, όπου καταστρατηγούνται και τα πιο στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Ηθικοί αυτουργοί όλων αυτών των εργοδοτικών εγκλημάτων είναι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Την ίδια στιγμή που εκπρόσωποί της μνημονιακά ρετάλια, χύνουν μπροστά στις κάμερες κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς συνάδελφους μας, προετοιμάζουν ένα ακόμη ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στην ραχοκοκαλιά της εργατικής τάξης, με το νέο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που θα κατεβάσουν προς ψήφιση. Τεράστια ευθύνη έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ , μαζί με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, που οικοδόμησαν και παρέδωσαν στη κυβέρνηση της ΝΔ για να την συνεχίσει, αυτή την εφιαλτική κατάσταση για τους εργαζόμενους, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης.

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου οι εργαζόμενοι να παλέψουμε και να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή την βαρβαρότητα. Με όπλα την συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη μας, την μαχητικότητα και την ενότητά μας, να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση και την ανασύνθεση του εργατικού κινήματος. Για να μην περάσει το αντεργατικό «αναπτυξιακό» μνημονιακό πολυνομοσχέδιο και για να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την βαρβαρότητα.  Για να υπερασπίσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι, ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

– 13ο και 14ο μισθό για όλους τους εργαζόμενους ,υπερεργασία/υπερωρίες, προσαυξήσεις νυχτερινών/αργιών, τήρηση των μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας.

– Πραγματική επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων-Κλαδικές ΣΣΕ, υποχρεωτικές για όλους.

– Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Πλήρης ασφάλιση για όλους. Κάτω οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

– Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών/δημοκρατικών δικαιωμάτων/ελευθεριών.

– Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και την αξιοπρέπειά τους

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, μπορούμε να νικήσουμε. Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων